Zdeněk zavítá na místo, kde se prodávají »pitíčka« a takové kulinářské kreace, nad kterými bude v neuvěření jen žasnout! V jedné rodinné restauraci, která už jednou dostala za svou poctivou domácí kuchyni dvě hvězdy, pak udělá něco, co doposud nikdy neudělal – a kromě toho svou upřímnou chválou rozpláče majitele!
„Vůbec si neumím představit svůj život, kdybych si nedal grilovaný hermelín se slaninkou, s chutney z ananasu a manga!“ Myslíte, že mu bude chutnat? Za toto kulinářské veledílo »pochválí« dvojici kuchařů s učněm slovy, že nechápe, jak může někoho jen napadnout dát něco takového dohromady… Zdeněk pak navštíví také bývalé majitele Pintovky, manžele Vandasovy, popovídají si o tom, co následovalo po prvním natáčení a proč už není lesní restaurace v jejich rukou. A hvězdička pro současnou Pintovku? „Ta hospoda by měla být o hodně lepší, tady to na žádný hvězdičkování není!“ pronese trochu smutně Zdeněk a před odjezdem zažije ještě lehký šok, když narazí na učně s cigaretou, který mu vysvětlí, že kouří, protože v kuchyni není žádná práce… „Neexistuje, že v kuchyni není práce!“ rozohní se Zdeněk naposledy, a tím se s Pintovkou rozloučí.
Jako nebe a dudy ale bude působit návštěva restaurace U Zběhlíka na Svitavsku, a pokud byl Zdeněk v Pintovce rozladěný a zklamaný, U Zběhlíka bude zářit nadšením a radostí z toho, že kuchařinu a pohostinství jde dělat i dobře. Pan Kuře, majitel restaurace a k ní přilehlých pozemků s domácími zvířaty a zázemím pro hosty, Zdeňkovi představí to, co dokázal za dobu, co se neviděli. Zdeněk žasne a žasne, a poté, co dostane výtečné jídlo, se rozsvítí blahem – způsobí to poctivý domácí vývar, skopové nadivoko, králík na černém pivě, pstruh, tatarák v morkové kosti a jahodový řez. A v kombinaci s krásným prostředím a milou obsluhou toto vše samozřejmě nemůže zůstat bez odezvy. Rozloučení s panem Kuřetem a jeho paní bude emocemi jen sršet, a tak není divu, že oči se zalesknou slzami dojetí, radosti a možná i úlevy.
„Jste vzor toho, jak by mělo vypadat podnikání v restauračním byznysu!“ nebude Zdeněk šetřit chválou. Restaurace U Zběhlíka ale má už dvě hvězdičky, zůstanou tak i po Zdeňkově návštěvě? Zdeněk udělá něco, co ještě nikdy neudělal… A co to je? To se dozvíte, když se budete s námi dívat na Primu ve středu 13. listopadu ve 21.45 hodin – Zdeněk Pohlreich se na vás těší v dalším díle kuchařské show Už dost, šéfe!
Foto: TV Prima