Už dost, šéfe! Tentokrát zpátky v Pintovce a U Zběhlíka

Zdeněk zavítá na místo, kde se prodávají »pitíčka« a takové kulinářské kreace, nad kterými bude v neuvěření jen žasnout! V jedné rodinné restauraci, která už jednou dostala za svou poctivou domácí kuchyni dvě hvězdy, pak udělá něco, co doposud nikdy neudělal – a kromě toho svou upřímnou chválou rozpláče majitele!

Lesní restaurace Pintovka, jihočeský Tábor – to je místo, kam se tentokrát Zdeněk Pohlreich vypraví, aby si ověřil, zda je pravda to, co zaslechl: „…sojka práskačka mi řekla, že se tady udála nějaká divná změna!“ A už první náznak nových poměrů Zdeňkovi připraví poutací cedule, na které je napsána denní nabídka »Nanuky, pitíčka« – Zdeněk si to s neuvěřením přečte, a jak je jeho zvykem, začne na toto téma žertovat. Jeho intuice mu po objednání potvrdí, že se v neblahém tušení nemýlil. Zatímco si při udělení své hvězdy pochutnával na uzené marénce, výtečném vepřovém a plněném králičím hřbetu, nyní žasne nad jídelním lístkem a způsobem sobě vlastním chce ochutnat tato jídla: „…krůtí steak s grilovaným chřestem s malinovou redukcí a šťouchanými brambory – to vypadá, že je to dohromady hlavní chod a dezert!“
„Vůbec si neumím představit svůj život, kdybych si nedal grilovaný hermelín se slaninkou, s chutney z ananasu a manga!“ Myslíte, že mu bude chutnat? Za toto kulinářské veledílo »pochválí« dvojici kuchařů s učněm slovy, že nechápe, jak může někoho jen napadnout dát něco takového dohromady… Zdeněk pak navštíví také bývalé majitele Pintovky, manžele Vandasovy, popovídají si o tom, co následovalo po prvním natáčení a proč už není lesní restaurace v jejich rukou. A hvězdička pro současnou Pintovku? „Ta hospoda by měla být o hodně lepší, tady to na žádný hvězdičkování není!“ pronese trochu smutně Zdeněk a před odjezdem zažije ještě lehký šok, když narazí na učně s cigaretou, který mu vysvětlí, že kouří, protože v kuchyni není žádná práce… „Neexistuje, že v kuchyni není práce!“ rozohní se Zdeněk naposledy, a tím se s Pintovkou rozloučí.


Jako nebe a dudy ale bude působit návštěva restaurace U Zběhlíka na Svitavsku, a pokud byl Zdeněk v Pintovce rozladěný a zklamaný, U Zběhlíka bude zářit nadšením a radostí z toho, že kuchařinu a pohostinství jde dělat i dobře. Pan Kuře, majitel restaurace a k ní přilehlých pozemků s domácími zvířaty a zázemím pro hosty, Zdeňkovi představí to, co dokázal za dobu, co se neviděli. Zdeněk žasne a žasne, a poté, co dostane výtečné jídlo, se rozsvítí blahem – způsobí to poctivý domácí vývar, skopové nadivoko, králík na černém pivě, pstruh, tatarák v morkové kosti a jahodový řez. A v kombinaci s krásným prostředím a milou obsluhou toto vše samozřejmě nemůže zůstat bez odezvy. Rozloučení s panem Kuřetem a jeho paní bude emocemi jen sršet, a tak není divu, že oči se zalesknou slzami dojetí, radosti a možná i úlevy.
„Jste vzor toho, jak by mělo vypadat podnikání v restauračním byznysu!“ nebude Zdeněk šetřit chválou. Restaurace U Zběhlíka ale má už dvě hvězdičky, zůstanou tak i po Zdeňkově návštěvě? Zdeněk udělá něco, co ještě nikdy neudělal… A co to je? To se dozvíte, když se budete s námi dívat na Primu ve středu 13. listopadu ve 21.45 hodin – Zdeněk Pohlreich se na vás těší v dalším díle kuchařské show Už dost, šéfe!

Foto: TV Prima