Není Čecha, co by si nepřipil zlatavým mokem. Jak se ale tradiční české pivo vyrábí? Jaké jsou činnosti v pivovaru a co všechno je pivařům utajeno? Vše se dozvíte v dalším dílu Těžké dřiny.
V první části pořadu si Roman vyzkouší tradiční sekání a balení chmele, které se dnes dělá už jen v jediném pivovaru v České republice. Sekery, stopadesátikilové pytle a váha. To všechno bude potřeba, aby se navážily dávky do varny, kam se poté posuneme. Romča si zahraje na sládka, nasype do várky piva chmel, zkontroluje obsah cukru v mladině a vyčistí jednu scezovací nádrž. Bude do ní nucen vlézt, rozmontovat složité dno a vodou a rýžákem ji pečlivě vydrhnout.
Poté se podíváme do sklepení, kde bude rovněž třeba čisticí síly. Na zásah čekají ležácké tanky, v nichž pivo devadesát dní leží, než putuje k filtraci a stáčení. A tohle bude fakt těžká dřina. Napěněný díl Těžké dřiny uvidíte ve čtvrtek 15. listopadu ve 20.15 hodin na Prima Cool.
Foto: TV Prima
Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…
TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…
Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…
Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…
Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…
Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…