Show Jana Krause – Lucie Polišenská, Petr Koukal a Radek Kašpárek

Herečka Lucie Polišenská, badmintonista Petr Koukal a šéfkuchař Radek Kašpárek se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 30. března ve 21.35 hodin na Primě.

kraus
Lucie Polišenská – herečka, která momentálně hraje v seriálu Ohnivý kuře postavu svérázné Veruny z cukrárny. Diváci ji znají z filmu režiséra Jana Prušinovského Kobry a Užovky. „Když si vás v dnešní době vybere režisér na základě toho, že vás viděl na divadle, a vám se ještě k tomu líbí scénář, tak je to jako dostat na Vánoce poníka,“ říká Lucie Polišenská o své roli Kači. Po DAMU nastoupila do Divadla na Vinohradech, kde jí nabídli alternaci o několik generací starší Jiřiny Jiráskové. Lucie zaskakovala jako harfenistka ve Zkoušce orchestru a vzpomíná, jak ji Jiřina Jirásková škádlila se slovy: „Jdi zkoušet, já to pak od tebe okopíruju, a stejně budu lepší.“ Lucie hostuje také např. ve Stavovském divadle, působí v Cabaretu Calembour. Od podzimu loňského roku hraje v novém komediálním seriálu internetové televize Autobazar Monte Karlo.
Petr Koukal – nejlepší český badmintonista, osminásobný mistr České republiky. Při zahajovacím ceremoniálu XXX. letních olympijských her roku 2012 v Londýně byl vlajkonošem české výpravy. V roce 2010 se léčil ze závažné nemoci – rakoviny varlat. Založil Nadační fond Petra Koukala a v rámci projektu STK pro chlapy se snaží změnit myšlení a chování mužů. Mottem projektu je: „Až se chlapi začnou starat o své zdraví jako o auta, budeme mít vyhráno!“
Radek Kašpárek – šéfkuchař a spolumajitel restaurace, která získala prestižní gastronomické ocenění – stala se třetím michelinským podnikem u nás. Legendární gastronomický průvodce, k němuž se upírají zraky nejednoho světového šéfkuchaře, vychází vždy na jaře. Letos se michelinští gurmeti, kteří favorizované restaurace nepozorovaně navštěvují, rozhodli udělit hvězdičku podniku, kde jednotlivé pokrmy dokážou hosty ohromit i překvapit. Restaurace šéfkuchaře Radka Kašpárka kromě originální kuchyně zaujala i minimalistickým interiérem. „Je to neuvěřitelný pocit. Potvrzení, že ta cesta, na kterou jsme se před rokem vydali a za kterou nás hodně lidí kritizovalo, je dobrá. Svým způsobem je to i zadostiučinění,“ popisuje své pocity po získání »gastronomického Oscara« šéfkuchař Radek. Absolvoval stáž v Istanbulu a zahraniční restaurační scénou se inspiruje dodnes. Jeho restaurace na první pohled zaujme poněkud netradičním konceptem Free Range Dining, který je charakteristický zejména nezakrytým přírodním původem pokrmů. „Pole je základ,“ stojí na oficiálních webových stránkách. Restaurace existuje od roku 2014 a podnik se brzy dostal do TOP 10 pražských restaurací na stránce Trip Advisor a byl mnoha kritiky oceňován. Kašpárek při vaření rád a často experimentuje, hraje si s prezentací jídla. Jako moučník si zde můžete objednat třeba »Destrukci třešňové bublaniny«. Můžete si pochutnat např. na sýrech servírovaných v piknikovém koši, na vejcích v keramických skořápkách, na drůbeži v jehličí a spoustě dalšího.

Foto: TV Prima

1920x1080px_osudy_hvezd