Show Jana Krause – Jakub Kohák, Katarzia a Zdeněk Forejt

Herec Jakub Kohák, zpěvačka Katarzia a šéfkuchař Zdeněk Forejt se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 31. ledna ve 21.35 hodin na Primě.

Show Jana Krause (6)

Jakub Kohák – herec, moderátor, režisér, který patří k nejvýraznějším tvářím českého showbyznysu. Režijně a posléze i herecky zaujal nejprve na reklamním poli. Za své reklamní spoty pro české i mezinárodní klienty získal řadu cen. Např. na festivalu v Cannes byl prezentován v prestižním světovém výběru Young Directors. Je čtyřnásobným držitelem ceny Anděl za nejlepší český videoklip, spolupracoval mj. s Tata Bojs, Davidem Kollerem, Annou K. nebo s kapelou Wohnout. Jeho krátké filmy získaly ocenění na nejrůznějších světových festivalech. Lidé ho znají nejen jako porotce pěvecké show, ale i z filmů Instalatér z Tuchlovic, U mě dobrý, Čert ví proč nebo Teorie tygra. Naposledy se objevil ve filmu Špindl. Pro nakladatelství Albatros připravuje pohádku Jak obr Bolehnát ukradl koleje a rád by natočil životopisný film.

Katarzia – zpěvačka, textařka, skladatelka, která na slovenskou scénu vtrhla v roce 2013 s debutovým albem Generácia Y. Sama s kytarou zpívala vlastní skladby a rychle se stala ostře sledovanou osobností tamní hudební scény. Vloni vydala své druhé album, Agnostika, kde se jako producentka a manažerka představila v úplně jiných polohách a s celou kapelou prvoligových muzikantů. Vloni ji v rámci svého projektu oslovil David Koller, aby nahrála novou verzi některé z jeho písniček: „Muzika, kterou dělá, je osobitá, a pro mě dokonce až unikátní. Osmělil jsem se a zavolal jí, protože mě zajímalo, jak by se mé skladby ujala,“ říká David. Katarzia si vybrala skladbu Záchranář z Davidovy druhé desky Nic není nastálo. „Líbil se mi především text a také jedna harmonie, která se v ní změní. Brala jsem Záchranáře jako hmotu, kterou producentsky rozpracuju,“ vysvětluje písničkářka, která s Davidem Kollerem také vloni vystupovala na jeho turné. Kromě nezpochybnitelných hudebních kvalit boduje i dalšími aspekty: Je krásná, žensky útočná i dětsky odzbrojující. Něco z uvolněnosti, s jakou působí na scéně, má v genech: je dcerou slovenské herečky Evy Pavlíkové. „Jako dítě jsem sedávala s dospělými v divadelním klubu. Poslouchala jsem tam historky o všem možném, od umění přes vztahy, sex, vulgární vtípky obalené cigaretovým kouřem. Muselo se to na mně nějak odrazit,“ říká. O tom všem, o svém životě, láskách, pocitech i třeba o prezidentu Havlovi píše ve svých textech.

Přemek Forejt – jeden z našich nejvýraznějších a nejmladších šéfkuchařů, který z jídla rád dělá show. Na základě vlastní zkušenosti říká, že životnost kuchaře v michelinském podniku jsou přibližně dva měsíce. Sám chtěl být kdysi hercem a divadelního ducha prý cítí i teď, když vaří před hosty v otevřené kuchyni ve své vyhlášené olomoucké restauraci. Jezdí tam lidé i z druhého konce republiky a řada jiných šéfkuchařů se netají tím, že na jídlo by si zajeli právě k Přemkovi. „Od začátku jsme se snažili dělat to jinak, podařilo se nám spojit interiér, obsluhu a jídlo. Je to prostě show,“ říká šéfkuchař, který absolvoval tříletý učednický dril v přední londýnské restauraci, L´Autre Pied. Jak dnes vzpomíná, tlak (nejen) na mladé kuchaře tam je skutečně obrovský. „I já jsem po dvou měsících uvažoval, zda to mám vůbec zapotřebí,“ přiznává. V kuchyni má Přemek Forejt několik zásad. První z nich: Co se dá připravit naslano, určitě se dá připravit i nasladko. A naopak. „Upravili jsme třeba banana split, což je starý dezert. Vzali jsme morkovou kost, do které přijde smažený banán, mučenkový kel, karamelovo-banánové pyré a šlehačka smíchaná s morkem,“ popisuje. „K tomu přijde zmrzlina, slaný karamel a miso. Na vrchu je drobenka se škvarky.“ Neumíte si to představit? Ani Přemek Forejt prý nejprve nemohl. „Nabízím nápady a řeším to s celou kuchyní, zrovna tohle jsme zkoušeli nedávno. Všichni jsme z toho byli nadšení s tím, že to určitě musí na lístek.“

Foto: TV Prima