Categories: Televize

Šéf na grilu: Steaky – královská disciplína

S nástupem grilovací sezony přijíždí na své motorce Zdeněk Pohlreich, aby v šestidílném speciálním cyklu nejen o grilování naučil diváky vše o správném ohni a dokonalé úpravě masa hovězího, mletého, vepřového, od kosti, kuřecího a rybího. Nebudou chybět ani speciality a zelenina, protože na grilu se dá připravit celé menu.


Vaření na ohni si žádá i správný úvod či tečku v podobě marinád, omáček, zálivek a dipů, které si utřeme s bylinkami a okořeníme vlastními směsmi. Protože šéf sází na jednoduchost a důraz klade na »vstupy a výstupy«, záleží hlavně na nákupu kvalitních surovin a správném postupu. Sledujte mistra, pod jehož vedením se steaky stanou hračkou! A na grilu se neoctne jen hovězí, ale i samotný šéf. Všetečná Halina Pawlowská ho vyzpovídá od kolébky po současnost, jejich rozhovor se vine Pohlreichovou první cooking show jako červená nit. Nenechte si ujít užitečné informace, které oceníte za letních večerů, ani příjemné povídání se Šéfem na grilu od pondělí 23. května ve 21.20 hodin v televizi Prima.


„Grilujeme rádi a grilujeme špatně,“ říká Zdeněk Pohlreich. Apeluje na to, abychom si vybrali raději jeden druh masa a pochutnali si na něm, než se přejídali vším možným bez ladu a skladu. Začne steaky, protože správně uleželý roštěnec je pro mnohé ten jediný důvod k rozdělání ohně. Laik žasne, když odborník začne mluvit o hovězím. I proto, že uleželý vysoký roštěnec z Uruguaye nebo svíčková nestojí málo peněz, chová se k nim s respektem. Jaký druh steaku je nejvhodnější pro určitý pokrm, kdy je maso zralé a jak to poznáme, čím ho okořenit a do čeho naložit, zda solit, či nesolit, jak dlouho ho opékat, aby bylo krvavé, či středně propečené, jak poznáme, kdy je steak hotový – to všechno šéf prozradí v první grilovací lekci. Odnesete si několik receptů na ribbon steak, T-bone steak s limetou, hořčicí, worcesterem a pečenou bramborou v alobalu. Rib-eye steak okoření směs rozdrceného chilli, kávových zrnek a římský kmín, doplní ho kukuřice na medu. Jako ze sladké Francie bude biftek obalený slaninou, marinovaný v červeném víně se zeleninou a ovoněný jalovcem. A připravte se na to, že vám v pondělí večer potečou sliny!

Foto: TV Prima

Samuel Svoboda

Recent Posts

Nestarnúce hity Mariky Gombitovej vychádzajú na LP a CD reedíciách

Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…

1 dnem ago

Tajemství Ivety Bartošové odhaleno

TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…

1 dnem ago

Alana Fairchild – Karty bohyně Kálí na DUBEN

Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…

3 dny ago

Dílo Milana Kundery postupně vychází v audioknižní podobě – nyní Unesený Západ

Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…

7 dny ago

Petr Kolář vydal akustické album Tajný místa

Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…

1 týdnem ago

Jarka Rozsypalová-Vykoupilová – Babské rady ze života

Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…

1 týdnem ago