Categories: Televize

Pořad Ano, šéfe! míří po deseti letech do finále

Gastronomická show Ano, šéfe! Pomalu spěje ke svému konci. Od 27. srpna čeká diváky posledních šest premiérových dílů oblíbeného pořadu s šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem. A mají se na co těšit – Šéfa čeká kuchyně pod vedením padělatele, setkání s policií i historicky první ochutnávka smaženého sýru.

Populární pořad Ano, šéfe!, který se začal natáčet v roce 2008 a na obrazovkách TV Prima se poprvé objevil o rok později, míří do finále. I v šesti posledních premiérových dílech se Zdeněk Pohlreich vypraví do nejrůznějších koutů republiky pomoci nefungujícím a neprosperujícím hospodám a restauracím. Čeká ho návštěva bikerského bistra, kterému ani dřevění andělé nepřinesli dostatek hostů. Šéf si bude muset poradit i s bývalým padělatelem a nynějším šéfkuchařem, který si myslí, že má vždycky pravdu. V Ostravě Zdeněk Pohlreich narazí na burgery tak dobré, že se kvůli nim (skoro) dostane do křížku s policií. Naopak noční můrou pro něj bude dětská restaurace, kde si premiérově objedná smažený sýr. Než najde restauraci v Chomutově, bude muset Šéf projít stezku odvahy v místním lesíku. A podívá se i do moderní putyky, kde snad poprvé bude měnit moderní restauraci na starou dobrou hospodu.

„Natáčení mi dalo spoustu věcí. Začínal jsem s natáčením rok po otevření Café Imperial. Možná bych tehdy Ano, šéfe! sám potřeboval. Za ta léta jsem se dozvěděl spoustu věcí. O sobě, o různých lidech, o České republice. Potkal jsem lidi více nebo méně zajímavé. Ověřil jsem si, že můžu dělat něco, co jsem si nedovedl představit. Dalo mi to alternativní kariéru vedle hospody. V relativně vysokém věku mi to umožnilo prožít spoustu věcí, které bych bez toho už asi neprožil. Budu za to vždycky vděčný, byla to super příležitost,“ říká o natáčení pořadu sám hlavní protagonista Zdeněk Pohlreich.

Celkem vzniklo 95 dílů Ano, Šéfe!, včetně několika návratových. Natočeno bylo přes 4 800 minut, tedy zhruba 80 hodin. V celkovém počtu 98 navštívil Zdeněk Pohlreich nejen restaurace, ale i hospody, školní jídelny, motoresty, učiliště, hotely, penziony a fotbalový klub. Kromě celé České republiky zavítal i na Slovensko, do Mnichova a Chicaga. Ochutnal přes 500 jídel.

Diváci se po posledních šesti dílech Ano, šéfe! mohou těšit na nový pořad Ano, šéfová! s gastronomkou a restauratérkou Jitkou Pagana a jejím synem Santem, kteří budou v pomoci neprosperujícím podnikům pokračovat. Jitka dlouhá léta provozovala několik luxusních restaurací v Německu, ale před několika lety se i se synem vrátila do Česka. Každý z nich zde vede vlastní restauraci, v níž se snaží zúročit zkušenosti s italskou pohostinností a německou precizností. Diváci uvidí nejen to, jak svým osobitým stylem pomáhají neprosperujícím restauracím i hospodám, ale budou moci také nahlédnout do svérázného vztahu matky a syna.

 

Foto: TV Prima

 

Kateřina Kalivodová

Recent Posts

Nestarnúce hity Mariky Gombitovej vychádzajú na LP a CD reedíciách

Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…

3 dny ago

Tajemství Ivety Bartošové odhaleno

TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…

3 dny ago

Alana Fairchild – Karty bohyně Kálí na DUBEN

Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…

5 dny ago

Dílo Milana Kundery postupně vychází v audioknižní podobě – nyní Unesený Západ

Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…

1 týdnem ago

Petr Kolář vydal akustické album Tajný místa

Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…

1 týdnem ago

Jarka Rozsypalová-Vykoupilová – Babské rady ze života

Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…

2 týdny ago