Categories: Televize

Karolína, domácí kuchařka – Vánoce

Oblíbená kuchařka Karolína Kamberská si už dávno ověřila, že o Vánocích nemá smysl usilovat o dokonalost, která je stěží dosažitelná. Důležité pro ni je sejít se, smát se, mít dobrou náladu a také něco dobrého k jídlu. Divákům svého pořadu Karolína, domácí kuchařka nabídne inspiraci na několik jídel pro sváteční dny. Už v neděli 10. prosince v 17.15 hodin na Prima Love.


Kdysi se Karolína snažila o dokonalé Vánoce. Zuřivě uklízela, nakupovala dárky a podávala heroické výkony. Pod stromeček pak ale padla únavou. Dnes jí záleží hlavně na tom, aby uvařila něco dobrého a sešla se se všemi a vychutnala si kouzlo svátečních chvil. Pro slavnostní chvíle sahá k několika osvědčeným receptům.


K Vánocům u nás neodmyslitelně patří kapr. Toho většina lidí připravuje v trojobalu. Ovšem ještě tradičnější a starší vánoční úpravou je kapr na černo. Do omáčky k němu patří pivo, jehož nahořklá chuť funguje naprosto krásně, a navíc zesílí chutě všeho ostatního. Pivo se ostatně přidává do mnoha tradičních českých receptů. Jako přílohu volí Karolína houbového kubu, kterého připravuje z jáhel, jenž se díky své jemné chuti ke kaprovi na černo hodí. „Tradičně se kapr na černo připravoval tak, že se rybí maso vařilo přímo v omáčce. Mé rodině však víc chutná varianta, když rybu opeču zvlášť na pánvi. Toto jídlo možná vyžaduje trochu více námahy, ale stojí za to. Dodá krásnou sváteční atmosféru, a navíc nás pomyslně propojí s našimi předky,“ říká Karolína.


Karolína má hodně v oblibě hovězí maso, a jak sama říká, třeba mezi obloženými chlebíčky si vybere vždy ten roastbeefový. „Dlouho jsem si myslela, že upéct roastbeef doma je složitá záležitost. Když ale známe několik triků, tak se toho nemusíme bát. Dnes mám podezření, že mnoho z našich vánočních návštěv k nám chodí jenom kvůli němu,“ směje se.
Nakonec připraví Karolína dokonalou vánoční lahůdku nejen pro milovníky arašídového másla. „Arašídové máslo moje rodina milovala dávno předtím, než se u nás dalo koupit na každém rohu, vozili jsme si ho z dovolených. A já si s ním dodnes ráda v kuchyni hraju,“ prozrazuje oblíbená kuchařka.



Karolínino menu pro slavnostní vánoční dny

  • Kapr na černo s houbovým kubou

  • Roastbeef s pečenými bramborami a domácí tatarkou

  • Burské košíčky

Otevřete pokladnici plnou receptů a vařte s chutí a láskou. Sledujte jedenáctý díl pořadu Karolína, domácí kuchařka v neděli 10. prosince v 17.15 hodin na Prima Love.

Foto: TV Prima

Denisa Dvořáková

Recent Posts

Nestarnúce hity Mariky Gombitovej vychádzajú na LP a CD reedíciách

Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…

1 dnem ago

Tajemství Ivety Bartošové odhaleno

TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…

1 dnem ago

Alana Fairchild – Karty bohyně Kálí na DUBEN

Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…

3 dny ago

Dílo Milana Kundery postupně vychází v audioknižní podobě – nyní Unesený Západ

Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…

7 dny ago

Petr Kolář vydal akustické album Tajný místa

Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…

1 týdnem ago

Jarka Rozsypalová-Vykoupilová – Babské rady ze života

Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…

1 týdnem ago