Podzim definitivně převzal vládu do svých rukou, ale mnoho z nás má v paměti ještě letní zážitky, a právě těmi se nechala inspirovat také Karolína Kamberská. Ve třetím díle své kuchařské show Karolína, domácí kuchařka vezme diváky na cestu slunným jihem – od Francie přes Itálii až do Řecka. Dívejte se již v sobotu 29. října v 17 hodin na Primě.
Karolína Kamberská se s létem loučí symbolicky – s jídly, která si zamilovala na dovolené. V jejím menu provoněném Středomořím tak nebudou chybět třeba levandule, ouzo či pomeranče. Ouzem – tradiční pálenkou z vína ochucenou anýzem – dochutí Karolína svou rybí polévku. Levandule ozvláštní kuřecí kousky a pomeranče budou jednou z ingrediencí sladkého dezertu.
Inspiraci na polévku si Karolína přivezla z Řecka, kde se ouzo hlavně pije, chuť a vůně pomeranče jí léto připomíná pořád a levandule, to je pro ni Provence, kterou zná zatím jenom z filmů, nikdy tam nebyla. „Levandule má prý uklidňující účinky. Garantuji, že až můj recept na levandulové kuřecí kousky ochutnáte, zapomenete, že máte nějaké starosti,“ směje se kuchařka.
Ze slunného jihu si pak ještě přivezla recept na vepřové ragú s domácími těstovinami. „Z vepřového masa mám nejraději krkovičku, protože je krásně prorostlá, a díky tomu šťavnatá. Nedivím se, že Italové dělají ragú nejčastěji právě z tohoto kusu masa,“ prozrazuje.
Karolína, domácí kuchařka
Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty.
Třetí díl premiérové čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka uvidíte v sobotu 29. října v 17 hodin na Primě.
Foto: TV Prima
Iveta Bartošová byla fenomén. Její životní příběh by vydal na pořádně tlustý román, který by…
Zážitky z terapií, úvahy autora, jeho vlastní cesta, souvislosti a práce, kterou s chirurgickými nástroji vykonává v auře…
Velmi mnoho karet je ve stylu odnímání toho, co nám již neslouží, o zpracovávání strachu…
Iveta Bartošová patřila k nejoblíbenějším českým popovým zpěvačkám konce 20. a začátku 21. století. Získala…
„Je tady někdo, kdo si objednal návštěvu krypty?“ Rozhlasový horor scenáristy a režiséra Víta Vencla…
Výpravný romantický seriál odehrávající se na pozadí událostí roku 1939 se dostal do portfolia významného…