Karolína, domácí kuchařka: Podzimní návštěva

Protagonistka oblíbené kulinářské show Karolína Kamberská má ráda návštěvy, ať už ty rychlé, nečekané, nebo ohlášené i půl roku předem, které zůstanou celý víkend. Základem toho, aby bylo všem spolu pěkně, je dobré jídlo a dobrá nálada. Co pro návštěvy oblíbená kuchařka ráda připravuje, uvidí diváci pořadu Karolína, domácí kuchařka již v sobotu 12. listopadu v 17 hodin na Primě.

sas_3106
Jednohubky, chlebíčky nebo domácí pomazánky. Všichni je známe a víme, že pro návštěvy jsou perfektním pohoštěním. Karolína Kamberská je má ráda již od dětství a baví ji je dále nápaditě rozvíjet. Paštičkami z listového těsta se inspirovala už dávno díky kuchařce Viléma Vrabce. A takovými miminky zaboduje na každé dětské oslavě, které pořádá už mnoho let. „Inspirovaly mne klasické párky v listovém těstě. Chtěla jsem je pro své děti ale udělat nějak zajímavě, trochu je ozvláštnit. Zkusila jsem proto malé koktejlové párečky zavinout do těsta jako do zavinovačky. Tak vznikla miminka,“ prozrazuje Karolína Kamberská.
Svou verzi má Karolína i pro tradiční balkánskou musaku, kterou většina lidí zná, ale připadá jim těžká na přípravu. Podle Karolíny jde ale o velmi jednoduché, a přitom efektní jídlo. A i když pochází ze země slunce a moře, v zimě skvěle zahřeje. „Nejlepší verzi musaky jsem ochutnala v jedné taverně na Zakyntosu. Její krásná vůně mne vždy duchem vrátí na dovolenou k moři. I proto musaku dělám ráda, i když je léto dávno pryč,“ říká Karolína.

musaka-01
K dalšímu receptu – plněným pečeným bramborám – přišla Karolína na jednom hudebním festivalu, kde dostala hlad a nejdelší fronta, podle které většinou poznáme, že na jejím konci to bude jistě stát za to, byla právě u stánku s plněnými bramborami. Od té doby je Karolína nabízí i svým návštěvám. A nakonec díky kardamomu udělá naprostý unikát i z čokoládového koláče.

Podzimní návštěva
Paštičky z listového těsta s uzenou rybou
Miminka (na dětskou oslavu)
Musaka
Pečené plněné brambory
Kořeněný čokoládový koláč s hruškami

pasticky-01

Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty.

mil_2981
Sledujte pátý díl premiérové čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 12. listopadu v 17 hodin na Primě.

Foto: TV Prima