Italský kuchař se vrací s premiérovými díly své kulinářské show! Vaření samozřejmě zůstane v jižní režii, Emanuele bude i nadále divákům představovat italské variace na české suroviny, které budou nosným pilířem všech nových dílů. V každém se totiž zaměříme na jednu surovinu a její zpracování. Dozvíte se například, jak se zpracovává hovězí maso, co je důležité při jeho výběru, jak se skladuje a porcuje, jaké jsou rozdíly mezi různými částmi hovězího vzhledem k jeho vlastnostem… Tentokrát se Emanuele navíc zaměří na českou kulturu, na to, v čem Češi vynikají a co je charakterizuje.
První díl nás zavede do alpských kopců, kde v prostředí horské biofarmy ochutnáme pár tradičních receptů a uvidíme výrobu domácího másla a sýrů. Alpy jsou provrtané tunely jako zdejší ementál a do průsmyků, kde leží krásná městečka, se už málokdo podívá. V jednom takovém vaří mladý kouzelník Martin, hrdý nositel dvou michelinských hvězdiček. Připraví rybu s lehkou zeleninovou přílohou a pěnu z topinamburů. No a nakonec – už ve svém pražském bytě – Emanuele vykouzlí jedny ze svých skvostných těstovin.
Špičkovou gastronomii pěstuje s vysokým osobním nasazením v údolí mladý kuchař Martin, jehož restaurace dostala před třemi týdny druhou michelinskou hvězdu. Svoji topinamburovou pěnu servíruje ve zmrzlinovém kornoutku a upečenou rybu doradu podává na babyšpenátu a nudlích z fenyklu, které vykouzlil z kořenové části této pro nás stále exotické zeleniny. Martin má velký Emanuelův obdiv. Ten doma sklidíte také, pokud rodině podle Italova zimního receptu uvaříte rigatoni s cibulkou, špekem a smetanou, posypané vlašskými ořechy rozmixovanými s parmazánem. Voní to i přes obrazovku!
Nenechte si ujít premiérový díl pořadu s Italem v kuchyni již tuto neděli od 18 hodin na Primě.
Foto: TV Prima
Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…
TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…
Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…
Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…
Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…
Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…