Categories: Televize

Ital se vrací zpět do kuchyně!

Italský kuchař se vrací s premiérovými díly své kulinářské show! Vaření samozřejmě zůstane v jižní režii, Emanuele bude i nadále divákům představovat italské variace na české suroviny, které budou nosným pilířem všech nových dílů. V každém se totiž zaměříme na jednu surovinu a její zpracování. Dozvíte se například, jak se zpracovává hovězí maso, co je důležité při jeho výběru, jak se skladuje a porcuje, jaké jsou rozdíly mezi různými částmi hovězího vzhledem k jeho vlastnostem… Tentokrát se Emanuele navíc zaměří na českou kulturu, na to, v čem Češi vynikají a co je charakterizuje.
První díl nás zavede do alpských kopců, kde v prostředí horské biofarmy ochutnáme pár tradičních receptů a uvidíme výrobu domácího másla a sýrů. Alpy jsou provrtané tunely jako zdejší ementál a do průsmyků, kde leží krásná městečka, se už málokdo podívá. V jednom takovém vaří mladý kouzelník Martin, hrdý nositel dvou michelinských hvězdiček. Připraví rybu s lehkou zeleninovou přílohou a pěnu z topinamburů. No a nakonec – už ve svém pražském bytě – Emanuele vykouzlí jedny ze svých skvostných těstovin. Nyní ale vzhůru na biofarmu, kde se naučíme trochu jinou krémovou zelňačku. Do polévky se kromě kysaného zelí, brambor a cibule dává zdejší kvalitní špek, ale třeba i bílé víno. Zelňačka se rozmixuje, takže je to ve výsledku krém – může se posypat opraženými krutony a sušeným masem. Vynikající bude eintopf z telecího masa, brambor a několika bylinek, které dochutí silný vývar a domácí máslo. Dezert Fortuna je tradiční zásnubní smažený moučník s domácí ovocnou zavařeninou. Kvalitní suroviny jsou drahokamem zdejšího regionu.
Špičkovou gastronomii pěstuje s vysokým osobním nasazením v údolí mladý kuchař Martin, jehož restaurace dostala před třemi týdny druhou michelinskou hvězdu. Svoji topinamburovou pěnu servíruje ve zmrzlinovém kornoutku a upečenou rybu doradu podává na babyšpenátu a nudlích z fenyklu, které vykouzlil z kořenové části této pro nás stále exotické zeleniny. Martin má velký Emanuelův obdiv. Ten doma sklidíte také, pokud rodině podle Italova zimního receptu uvaříte rigatoni s cibulkou, špekem a smetanou, posypané vlašskými ořechy rozmixovanými s parmazánem. Voní to i přes obrazovku!
Nenechte si ujít premiérový díl pořadu s Italem v kuchyni již tuto neděli od 18 hodin na Primě.
Foto: TV Prima

Marcel Vašák

Recent Posts

Nestarnúce hity Mariky Gombitovej vychádzajú na LP a CD reedíciách

Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…

3 dny ago

Tajemství Ivety Bartošové odhaleno

TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…

3 dny ago

Alana Fairchild – Karty bohyně Kálí na DUBEN

Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…

5 dny ago

Dílo Milana Kundery postupně vychází v audioknižní podobě – nyní Unesený Západ

Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…

1 týdnem ago

Petr Kolář vydal akustické album Tajný místa

Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…

1 týdnem ago

Jarka Rozsypalová-Vykoupilová – Babské rady ze života

Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…

2 týdny ago