Hlasatelka Sandra Parmová: Recept na štrúdl mám od maminky!

Kdo ze známých osobností uvaří na Prima family tento týden týden? Dva staří kocouři a dvě krásné mladé slečny. Tak to aspoň vidí kolegové Jiří Krampol a Jiří Štěpnička, když hodnotí své účinkování ve VIP Prostřeno! s moderátorkami Sandrou Parmovou a Nikol Štíbrovou. Čím půvabné soupeřky okouzlí populární herce?

Středa: hlasatelka Sandra Parmová
Ohřeje si moderátorka pouze svou zpravodajskou polívčičku, nebo umí i něco víc? U Sandry bude maso, legrace a štrúdl. Hlasatelka před měsícem dokončila vysokou školu ekonomickou, teď ji v nové kuchyni čeká prověrka u sporáku. Generační rozdíly se projeví při šmejdění. V novém bytě Jiří Štěpnička postrádá »cingrlátka« a druhý Jiří „má radši secesi a pohodlný holandský nábytek“.


Jaké jsou trumfy slečny Sandry? Čtyři chody: zelený chřest s panchettou, hráškový krém, flank steak se šťouchanými brambory a štrúdl. „Tenhle recept mi doporučil majitel řeznictví,“ přibližuje Sandra hlavní chod z hovězího pupku. „Recept na štrúdl mám od maminky, celý jsem ho odkoukala od ní,“ prozrazuje, kde se naučila sladkou tečku. Jirka Krampol má radši vývary a Jiří Štěpnička zase brokolicový krém. Co řeknou na ten hráškový s brambory? Čerstvý chřest z farmářských trhů připomene Nikol, že špargl má pověst afrodiziaka. „To budou chlapci rádi,“ směje se. A jsou, protože je dobrý. Sandra miluje vůni masa a uzenin, ale Nikol ji považuje za éterickou bytost a neočekává od ní nějakou »hardcore party«. Bude steak »jako od argentinské maminky«? S hovězím Sandra riskuje, mohla by pohořet. Je dobrá hostitelka, konverzace příjemně plyne, zábava je zajímavá. Kdo složí nejrychleji originální puzzle? Z téhle skládanky se nejspíš složí Jirka Krampol…

Čtvrtek: herečka Nikol Štíbrová
Nikol pochází z Rakovníka, kde také uvaří v krásném rodičovském domě. Tentokrát Itálii! „Já v Itálii bydlela rok, studovala jsem v Pise na univerzitě a měla sicilského přítele, který mě pár receptů naučil,“ svěřuje se. Udělá proto italské menu, s jehož skladbou a přípravou jí poradí známý kuchař Emanuel Ridi. Tím si pravděpodobně »šplhne« u Jirky Krampola, který má Itálii a italskou kuchyni moc rád.
Nikol upeče králíka po toskánsku na rozmarýnu a jako dezert zvolí tradiční tiramisu. Jirka Štěpnička tuto pochoutku dosud nejedl a italskou kuchyni příliš nezná. Z moučníků prý uznává jen rakvičku s věnečkem. Změní názor? „Ona na kuchařku nevypadá, ale klame tělem, může překvapit,“ zvažuje šance poslední hostitelky Jiří. Sandra považuje za nejtěžší porcování králíka. „Hodně holek nejí králíky, protože vypadají na talíři jako pejsek,“ bojí se Nikol, že s hlavním chodem narazí u Sandry. Ale děvčata se vzájemně překvapí… Cibulí a slaninou Nikol nešetří, vínem se nejprve podlije sama a pak teprve přijde řada na králíčka. A překrm? Meloun s parmskou šunkou na pošimrání chuťových buněk a pak pasta à la norma, což Jirka Krampol přeloží jako »těstoviny v normě«. Jsou to ale těstoviny podle »předpisu«, to znamená předpisově uvařené al dente. Nebudou na Jiřího Štěpničku tvrdé? „Sandra je větší estét než já,“ sebekriticky uznává Nikol, když servíruje chutnou večeři. A zábava? „Dokud neušijete aspoň jednu chňapku, nedostanete tiramisu,“ rázně prohlásí půvabná hostitelka. Je to další z jejích vtípků, nebo to myslí vážně? Jirka Krampol od ní nějakou ptákovinu čekal… Bude to Nikol, kdo vyhraje zájezd? Nebo snad některý z pánů Jirků? Či Sandra, která na ně působí jako dáma z první republiky?

Foto: TV Prima