Categories: Televize

Dovolená Barbory Tachecí: Projeli jsme Itálii od Benátek až po Florencii

Dnes ve VIP Prostřeno! Uvaří hned dvě osobnosti. Novinářka, která na sebe upozornila nekompromisním razantním stylem – Barbora Tachecí neváhá otázku položit tolikrát, než dostane odpověď. Dnes má svůj pořad na Prima family, kde zpovídá nejen politiky, ale i osobnosti veřejného života. Bude velmi zajímavé vidět tuto »zuřivou reportérku« jako kuchařku a hostitelku. Po ní uvaří herečka a producentka Martina Adamcová. Žije v Kanadě a proslavila se hlavně jako vojanda Babinčáková z Tankového praporu.


„Já nebojuju, já prostě ráda vařím,“ říká Bára, která prý nechtěla být novinářkou. Původně chtěla jít v otcových stopách a jako ekonomka se věnovat zahraničnímu obchodu. Nakonec ale zvítězila profese její maminky. Bára má zabydlený byt s velkou knihovnou a útulnou kuchyní, která vede do zahrady, což je vítaný kousek přírody pro ženu, která tráví hodně času nad počítačem i ve studiu. Hostitelka připraví menu, které inspirovala nedávná dovolená.


„Projeli jsme Itálii od Benátek až po Florencii,“ vzpomíná. Bude podávat těstoviny, hlavní chod jsou obrovské tygří krevety; nadchnou ale Martinu, která se mořských plodů minulý týden trochu přejedla? „Těšila jsem se na bůček, no tak si musím nechat zajít chuť,“ říká blondýna smířeně. Večírek zakončí vanilkovo-amarettové překvapení, krém s čerstvými malinami, který si dnešní kuchařka sama vymyslela. Bára prozradí i své osvědčené know-how na přípravu pudinku. „Česnekovo-medový nálev na krevety je taky můj vlastní recept, základem je olivový olej a množství česneku větší než velké,“ upřesňuje hostitelka.
A vážně, přijít na večeři upír, tak uhyne už v taxíku. Hodně medu obsahuje i její unikátní zálivka na salát. Lososový krém vonící po Itálii začíná olivovým olejem, pokračuje česnekem a zeleninou, šlehačkou a zahustí ho pokrájený losos. „Jsem polívkovej,“ libuje si Karel Vágner, který na chvíli zapomene i na dietu. A kuchařka má i zlepšováček na pastu aglio olio, kam přidá i trochu pórku a kuřecí maso. „Maso se tam ztratí a dá těstovinám šmak,“ tvrdí, zatímco purista Osmany by základní recept neměnil: „Pro mě nic moc, špagety à la Bára.“


Soupeřka Martina se po přečtení menu domnívá: „Tohle menu na vítězství nemá.“ A i když se úsečné novinářky trochu obává, neváhá se zeptat, proč k italské večeři podává chilské víno. „S Bárou se znám léta, tak budu trochu ve střehu,“ upozorňuje Karel Vágner, který se ale hostitelky nebojí. „Jen pravé osobnosti ze mě nemají strach,“ myslí si Barbora, jež se na tři inspirativní hosty a večírek těší. „Říká se o ní, že je řízná – a její odpovědi na všechno byly až moc tvrdý,“ konstatuje v průběhu večeře módní návrhář.
Protože se nalévá hodně čistého vína, nedojde VIP čtyřce před koncem jídla? „Ke krevetám už nebylo bílé víno – to ale není vina hostitelky, ale spíš hostů,“ směje se Martina. A kdo má vlastně nalévat – hostitelka, nebo muži? Proč nebude milovník sladkostí Osmany po večeři spát? A proč má bílé ponožky celé zmáčené? Uvidíte…

Foto: TV Prima

Kateřina Kalivodová

Recent Posts

Nestarnúce hity Mariky Gombitovej vychádzajú na LP a CD reedíciách

Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…

2 dny ago

Tajemství Ivety Bartošové odhaleno

TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…

2 dny ago

Alana Fairchild – Karty bohyně Kálí na DUBEN

Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…

4 dny ago

Dílo Milana Kundery postupně vychází v audioknižní podobě – nyní Unesený Západ

Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…

1 týdnem ago

Petr Kolář vydal akustické album Tajný místa

Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…

1 týdnem ago

Jarka Rozsypalová-Vykoupilová – Babské rady ze života

Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…

1 týdnem ago