Bezesporu jeden z vrcholů čtvrté série Ano, šéfe! je tu. Na natáčení dnešního dílu se šéf těšil. Doufal, že nedávno znovuotevřená restaurace Bohéma v budově brněnského Janáčkova divadla splní jeho předpoklady o tom, jak vypadá pořádný podnik. O tom, že se vše vyvinulo zcela opačným směrem, svědčí nejen to, že Zdeněk Pohlreich poprvé svou misi nedokončil, ale také samotný závěr epizody, který by se hodil například do Krimi zpráv nebo také do pořadu Na nože! Je to prostě »Nářez v Brně«.
Sotva Zdeněk Pohlreich zalistuje jídelním lístkem, už se diví. V restauraci, která si hraje na hogo fogo, vaří bilinkovou omáčku s měkkým »i«. Ale to je jen předehra operetní frašky o českém podnikání. Po objednávce lososa, který šéfovi nevoněl a tudíž ho ani neokusil, najde v kuchyni naštvaného kuchaře Láďu, který je tu teprve krátce, denně ho bombardují objednávky ze slevomatu a nestíhá. Kuchyně se snaží být světová, ale cenou a kvalitou to nesedí. „V téhle době lidi nebudou chodit na mraženou zeleninu a smradlavý ryby,“ ujišťuje šéf majitele.
Přitom by to šlo levněji, efektivněji a výdělečněji. Zdeněk Pohlreich na trhu koupí sezonní chřest s čerstvým špenátem a v kuchyni předvede, že to jde levněji a mnohem lépe. Šéf ale tuší, že s takovým managementem, který velí Bohémě, je to marnost. „Model českýho restauratéra – on si vozí prdel v BMV a kuchaři nemají kde chladit jídlo. Přijde v bílých polobotkách a v takový káře a řekne vám, že nemá peníze? To bych si připadal jako úplnej… To už se v týhle zemi všichni zbláznili?“ zlobí se kat českých restaurací, který oba majitele považuje minimálně za diletanty.
O vysokých slevách jim také řekne své: „Když určujete slevy, tak se chováte jak vožralý milionáři, a pak koupíte bednu shnilejch rajčat – to je ekonomická sebevražda! Klasický model podnikání po česku. Ta hospoda je v posledním tažení.“ I kuchař Láďa soudí, že: „Bohéma je po Brně úplně propálená, nikdo sem nechce jít vařit.“ Co diváky ještě čeká? Další zaměstnanec, který si zbytečně přišel pro svou mzdu. Trpěliví zákazníci, kteří se ani po dvou hodinách nasucho nedočkali večeře, limetka v koktejlu i s nálepkou. Číšník šílí a majitelé se tomu v kuchyni smějí. Nebo se smějí sami sobě? Proč skončil Láďa v cele? Je to hodně smutné představení i zajímavá rošáda, šéf však na oponu nečeká. Nechce s majiteli spolupracovat, dokud nezaplatí své lidi. Divadlo končí… „V tom nejedu,“ říká a dodává: „Chtělo by to zavřít – a všechny!“ Tak tenhle díl si ve čtvrtek 8. září ve 21.20 hodin rozhodně nenechejte na Primě ujít!
Co mimo jiné od šéfa v tomto dílu zaslechnete
„To chutná jak na židovský svatbě: pytel česneku a k tomu přehlídka mražený zeleniny.“
„Oni ti dluží už tolik peněz, že je z tebe partner.“ (ke kuchaři)
„Tady je nějaký varieté? Kdybyste se vy dva naučili jezdit na dvoukolce, tak jste samý prachy.“ (k majitelům)
»Nevypípané« verze dílů bude možné po odvysílání zhlédnout na www.anosefe.cz.
Foto: TV Prima
Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…
TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…
Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…
Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…
Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…
Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…