Categories: Televize

Ano, šéfe! – Legenda se vrací

Zdeněk Pohlreich si v nedávné době odskočil do pořadů Na nože! a Šéf na grilu, ale nyní se vrací v plné síle k formátu, který ho kdysi přivedl na televizní obrazovku. Mezi diváky se spekulovalo, jestli Zdeněk Pohlreich trochu »neměkne«, ale v nové řadě vyvede všechny pochybovače z omylu. Jak je u něj zvykem, bude zase říkat natvrdo, co si myslí – nejen personálu restaurací, ale zejména jejich majitelům a majitelkám.


Bude se tak opět »pípat ostošest« a v některých obzvlášť »výživných« epizodách se můžete těšit na skutečně velmi vyostřené konfrontace. Šlendrián totiž šéf nenašel jen v kuchyních hospod, ale i v jejich kancelářích. Doporučit předem můžeme například epizodu, která se natáčela v jedné z »luxusnějších« brněnských restaurací. Zkrátka sonda do českých a moravských hospod a restaurací tak pro mnohé z nich nedopadne příliš lichotivě.
Tentokrát navštíví štáb s kamerou dalších deset míst a doplní tak dosavadních více než třicet restaurací z předchozích tří řad. Spektrum bude opět pestré nejen zeměpisně, ale různorodost se projeví i v gastronomické úrovni jednotlivých restaurantů.

Vysílání: podzim 2011
Čas: čtvrtek, po 21 hodině

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich – šéf Café Imperial a majitel pražské restaurace Divinis proslul jako kritik blafů českých restaurací a propagátor kvalitních surovin a jednoduchých a tradičních kulinářských postupů. Své zkušenosti s vařením a vedením restaurace i personálu předával ve třech řadách pořadu nejen kolegům, ale také divákům, které dokáže svými hláškami a postřehy skvěle pobavit. Zdeněk Pohlreich je málokomu lhostejný. Lidé ho buď obdivují a respektují jako absolutního profesionála se zájmem o věc, nebo ho zkrátka nemusejí, protože si nebere servítky.
Může si to dovolit: vypracoval se od píky až k nynější popularitě a úspěchu, i když v mládí podle svých slov kuchařinu nijak zvlášť nemiloval. Pak si ale uvědomil, že pracovitý a schopný kuchař má dveře všude otevřené a může prožít tvůrčí a bohatý život. Toužil získat zkušenosti ve světě, poznat, jak to dělají jinde. Emigroval krátce před revolucí a nakonec zakotvil v Austrálii, kde se po těžkých začátcích prosadil ve francouzské restauraci. Po návratu do vlasti své nabyté zkušenosti zúročil ve špičkových hotelech, až si splnil sen o vlastní restauraci. V Pražském kulinářském institutu Romana Vaňka vede kuchařské kurzy, kde učí vařit laickou veřejnost.

Foto: TV Prima

Kateřina Kalivodová

Recent Posts

Nestarnúce hity Mariky Gombitovej vychádzajú na LP a CD reedíciách

Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…

2 dny ago

Tajemství Ivety Bartošové odhaleno

TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…

2 dny ago

Alana Fairchild – Karty bohyně Kálí na DUBEN

Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…

4 dny ago

Dílo Milana Kundery postupně vychází v audioknižní podobě – nyní Unesený Západ

Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…

1 týdnem ago

Petr Kolář vydal akustické album Tajný místa

Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…

1 týdnem ago

Jarka Rozsypalová-Vykoupilová – Babské rady ze života

Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…

1 týdnem ago