Pozvěte kamarádky na zahradní party a pohostěte je klasickým mrazivým nakopávákem nebo jahodovou ledovou kávou s příchutí exotiky. Ani s jedním receptem nešlápnete vedle a užijete si příjemné odpoledne v té nejlepší společnosti.
Jahodová ledová káva
Překvapte kamarádky odvážným letním nápojem – jahodová ledová káva s kokosovým mlékem je přesně to, co v horkém letním odpoledni ozvláštní vaše setkání.
Na 1 porci potřebujete:
- 4 střední jahody
- 1 dcl kokosového mléka
- Capsletto espresso
- Led
Pusťte se do toho:
- Jahody spolu s kokosovým mlékem rozmixujeme dohladka a přecedíme, abychom získali krémově hladkou texturu.
- Základ nápoje vlijeme do sklenice a přidáme bohatou hrst ledu.
- Uvaříme velké espresso od Capsletta a pomocí lžičky nalijeme na připravenou směs.
- Káva začne pomalu klesat dolů a jahodová složka vystoupá na povrch.
- Nakonec kávu ozdobíme čerstvými jahodami.
Tradiční ledová káva
V parném letním dni vás nejlépe osvěží a zároveň nakopne tradiční ledová káva. Připravte si tu svou do pořádné sklenice a odpolední únava bude ta tam!
Tip: Když necháte hotové espresso zmrazit ve tvořítkách na led, neztratí ledová káva intenzivní chuť.
Na 1 porci potřebujete:
- Led
- 1 dcl mléka
- Capsletto espresso
- Třtinový cukr na doslazení
Pusťte se do toho:
- Na dno sklenice dáme hodně ledu, na který nalejeme čerstvé mléko.
- V kávovaru uvaříme Capsletto espresso a opatrně jej nalijeme na mléko s ledem. Při spojení čerstvé kávy a mléka se začnou tvořit krásné struktury.
- K doslazení použijeme třtinový cukr.
Foto: www.prkonektor.cz