Potřebujete:
600 g višní
300 g borůvek
150 g červeného rybízu
1000 g cukru
1 a půl balíčku Ovocného pektinu Labeta
Pusťte se do toho:
1. Nejprve ovoce omyjeme pod slabým proudem vody. Višně vypeckujeme, kuličky rybízu obereme ze stopek a vše smícháme s borůvkami.
2. Směs ovoce rozmixujeme a propasírujeme přes síto, abychom se zbavili slupek a drobných peciček.
3. Cukr promícháme s ovocným pektinem a vsypeme do propasírovaného ovoce. Důkladně promícháme, za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi 3–5 minut.
4. Hotový džem lijeme do čistých skleniček, zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Marmeládu skladujeme nejlépe na suchém, temném a chladném místě.
Naše tipy
• jsou-li višně moc kyselé, můžeme během vaření džem přisladit
• džem bude výborný i s jinou odrůdou višní, třeba s navinule sladkými sladkovišněmi
Tip na produkt:
Ovocný pektin
-
citrusové zahušťovadlo pro domácí džemy a marmelády
-
100% rostlinného původu (obsahuje pouze citrusový pektin)
-
balení 20 g – vystačí na 1 kg ovoce
-
ideální pro kyselejší ovoce
-
přirozeně bezlepkový
-
cena: 34,90 Kč
Foto: www.labeta.cz