Višňový džem s borůvkami a rybízem

Potřebujete:

600 g višní

300 g borůvek

150 g červeného rybízu

1000 g cukru

1 a půl balíčku Ovocného pektinu Labeta

Višňový džem s borůvkami a rybízem

Pusťte se do toho:

1. Nejprve ovoce omyjeme pod slabým proudem vody. Višně vypeckujeme, kuličky rybízu obereme ze stopek a vše smícháme s borůvkami.

2. Směs ovoce rozmixujeme a propasírujeme přes síto, abychom se zbavili slupek a drobných peciček.

3. Cukr promícháme s ovocným pektinem a vsypeme do propasírovaného ovoce. Důkladně promícháme, za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi 3–5 minut.

4. Hotový džem lijeme do čistých skleniček, zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Marmeládu skladujeme nejlépe na suchém, temném a chladném místě.

Ovocný pektin_34,90 Kč

Naše tipy

jsou-li višně moc kyselé, můžeme během vaření džem přisladit

džem bude výborný i s jinou odrůdou višní, třeba s navinule sladkými sladkovišněmi

Tip na produkt:

Ovocný pektin

  • citrusové zahušťovadlo pro domácí džemy a marmelády

  • 100% rostlinného původu (obsahuje pouze citrusový pektin)

  • balení 20 g – vystačí na 1 kg ovoce

  • ideální pro kyselejší ovoce

  • přirozeně bezlepkový

  • cena: 34,90 Kč

Foto: www.labeta.cz