Srdcem rázovitého Valašska je bezesporu město Rožnov pod Radhoštěm. V jeho centru, jen pár kroků od náměstí T. G. Masaryka, je restaurace Majerův dvůr. A právě její šéfkuchař Josef Valchář pro vás připravil dnešní recept pro čtyřčlennou rodinu. V Beskydech je krásně, a když si tam ještě navíc pochutnáte na skvělém jídle, bude váš zážitek z výletu třeba do nedalekého unikátního Valašského muzea v přírodě nezapomenutelný.
Připravte si:
2 kg vepřových žebírek
4 lžíce medu
4 dl piva
grilovací koření
8 stroužků česneku
1 cibuli
sůl
pepř
Pusťte se do toho:
1 Nejdříve uděláme marinádu z piva, medu, soli, pepře, grilovacího koření a česneku.
2 Poté vepřová žebírka naložíme do marinády a necháme nejlépe přes noc marinovat.
3 Druhý den je dáme na pekáč a pečeme v troubě rozehřáté na 140 °C hodinu a půl. Poté teplotu trouby zvýšíme na 220 °C a necháme žebírka péct půl hodiny dozlatova.
Facebook restaurace ZDE
Foto: Restaurace Majerův dvůr Rožnov pod Radhoštěm
Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…
TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…
Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…
Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…
Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…
Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…