Každý z nás zná pocit, kdy chce být kreativní a zaměnit klasické recepty za něco nového. Bohužel nás ale často představa celodenního vaření a pečení nakonec odradí a zůstaneme u osvědčených receptů. My ten pocit známe taky. A přesně to je důvod, proč jsme pro vás na letošní Velikonoce připravili nový recept, který nejen ozvláštní vaše velikonoční menu, ale také ho zvládnete během pár minut.
Potřebujete (pro 8 osob):
250 g listového těsta
2 žloutky
Pěna z nivy
100 g mascarpone
100 g sýru Niva
100 ml 40% smetany
½ lžičky Citrónové kůry Vitana
5 g Petržel nať Vitana
Mletý pepř Vitana
Sůl
2 vejce natvrdo
100 g Majonézy Vitana
Pusťte se do toho:
- Listové těsto rozválíme na rozměr 30 cm x 40 cm. Nařežeme z něj přibližně 1 cm široké pásy, které následně pomašlujeme žloutkem.
- Jednotlivé pásy natočíme na kornoutky a pečeme při 180 °C dozlatova.
Pěna z nivy:
- Nastrouháme si nivu a vejce natvrdo.
- Vyšleháme mascarpone, nivu, smetanu, citrónovou kůru a vejce.
- Do vyšlehané pěny zamícháme nasekanou pažitku, petržel a majonézu. Dochutíme pepřem a solí dle chuti.
- Směsí pak naplníme upečené kornoutky a podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.
Foto: Vitana