Categories: Recepty

Valentýn ve znamení italské kuchyně – parmská šunka s buvolí mozzarellou

Svátek zamilovaných se kvapem blíží. Pokud ale marně přemýšlíte, čím překvapit svou drahou polovičku, máme pro vás jednoduchý tip! Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Co takhle na místo překvapení v podobě dárků připravit své drahé polovičce něco lehkého k zakousnutí? Vybrali jsme pro vás 2 oblíbené a jednoduché recepty z báječné italské kuchyně – rajčatovou bruschettu a parmskou šunku s buvolí mozzarellou!


Valentýn se nese nejen ve znamení milostných přání, dárků a jiných pozorností, ale také v duchu dobrého jídla. Jídla z italské kuchyně jsou velmi chutná a často snadná na přípravu. „Rajčatovou bruschettu a parmskou šunku s buvolí mozzarellou zvládne připravit každý. A tak zkuste mile překvapit svou drahou polovičku v originalitě přípravy, kdy vám k tomu postačí vykrajovátka ve tvaru srdce,“ doporučuje šéf kuchař Lukáš Lang z Orea Hotels & Resorts.

Parmská šunka s buvolí mozzarellou
Parmská šunka společně s mozzarellou patří k nejoblíbenějším italských produktů. A navíc když se v jednom jídle skvěle doplňuje chuť vyzrálé parmské šunky s kvalitní mozzarellou, jsou naše chuťové pohárky v sedmém nebi. Jak připravit ale připravit tyto italské delikatesy nám poradil Lukáš Lang, šéf kuchař z Orea Hotels & Resorts.

Jaké suroviny budeme potřebovat na 2 porce:
8 cherry rajčátek
8 plátků parmské šunky
200 g buvolí mozzarelly
čerstvá bazalka
čerstvá bagetka
olivový olej
redukce z balsamikového octa

Postup:
Cherry rajčatům odřízneme »prdelky« a úhlopříčně rozřízneme, tak aby se dala postavit. Mozzarellu natrháme na menší kousky a uprostřed talíře uděláme takové hnízdečko. (Pokud máme tvořítko ve tvaru srdíčka, bude to super.)
Plátky parmské šunky na točíme na palec a položíme buď do kříže na vnější stranu talíře k mozzarelle (nebo vedle sebe pod srdíčko). Na mozzarellu postavíme cherry rajčátka.
Šunku pokapeme olivovým olejem a na mozzarella uděláme balsamicovou redukcí srdce a na okraje talíře malá srdíčka. Do středu na mozzarellu natrháme trochu čerstvé bazalky. Podáváme s kousky čerstvé bagety

Foto: Shutterstock

Denisa Dvořáková

Share
Published by
Denisa Dvořáková

Recent Posts

Nestarnúce hity Mariky Gombitovej vychádzajú na LP a CD reedíciách

Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…

1 dnem ago

Tajemství Ivety Bartošové odhaleno

TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…

1 dnem ago

Alana Fairchild – Karty bohyně Kálí na DUBEN

Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…

3 dny ago

Dílo Milana Kundery postupně vychází v audioknižní podobě – nyní Unesený Západ

Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…

7 dny ago

Petr Kolář vydal akustické album Tajný místa

Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…

1 týdnem ago

Jarka Rozsypalová-Vykoupilová – Babské rady ze života

Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…

1 týdnem ago