Už rostou! A my vám nabízíme výborný italský recept z hub, který vám pomůže zatočit s košíkem plným hub.
Potřebujete:
Listové těsto
40 g másla z La Formaggeria Gran Moravia
50 g mouky
¼ l mléka
200 g nastrouhaného sýru Gran Moravia z La Formaggeria Gran Moravia
2 vejce
150 g hříbků nakrájených na malé kousky, sůl
Pusťte se do toho:
1. Vyložte listovým těstem zapékací formu a připravte si náplň.
2. Rozpusťte máslo, přidejte mouku a špetku soli a připravte zápražku. Přidejte horké mléko a nechte pár minut povařit do bešamelu, poté přidejte nastrouhaný sýr a nakrájené houby.
3. Nakonec vmíchejte 2 žloutky a následně sníh ze 2 bílků.
4. Náplň nalijte na listové těsto, zatočte okraje těsta a dejte péct do trouby rozehřáté na 180° na asi 25 minut.
V tomto receptu můžete použít i jiný vhodný druh sýra, široký sortiment mají například prodejny La Formaggeria Gran Moravia, kde vám vždy dobře poradí s výběrem.
Foto: Gran Moravia