Stylové streetfoodové recepty: STREETFOODOVÉ HRANOLKY S ROZPEČENÝM CAMEMBERTEM

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovná a známá česká food-blogerka S vášní pro jídlo pro vás připravila chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

Potřebujete:

1 balení hranolků Crispers od McCain

1 velká cibule

1 lžička třtinového cukru

2 lžíce oleje

250g balení camembertu v dřevěném obalu

 

Pusťte se do toho:

  1. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a na oleji ji společně s cukrem nechte pozvolna zkaramelizovat.
  2. Hranolky Crispers dejte péct do trouby podle návodu na obalu.
  3. Camembert rozbalte, vraťte ho do dřevěného obalu a navrch nožem udělejte několik zářezů. Sýr dejte na posledních 10 minut rozpéct k hranolkám.
  4. Před servírováním vyndejte sýr z trouby, posypte ho karamelizovanou cibulkou a přidejte k němu upečené hranolky, kterými můžete nabírat rozteklý vnitřek sýru.

 

TIP:

Jako bonus můžete jídlo doplnit oblíbeným džemem, který zjemní chuť zrajícího sýra (například brusinkovým).

 

Recept připravila blogerka S vášní pro jídlo

 

Foto: www.mccain.cz