Stylové streetfoodové recepty: ŘECKÝ DIP S HRANOLKY CRISPERS

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovná a známá česká food-blogerka S vášní pro jídlo pro vás připravila chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

Potřebujete:

1 balení hranolek Crispers od McCain

1 pečená paprika naložená v oleji

1 balení sýra feta (cca 200 g)

1 stroužek česneku

3 lžíce olivového oleje

1 lžíce červeného vinného octa

paprikové vločky a oregano na servírování

sůl

 

Pusťte se do toho:

  1. Na dip dejte do mixéru pečenou papriku, na kousky nadrobený sýr feta,

česnek a spolu s olivovým olejem a vinným octem rozmixujte dohladka.

  1. Hranolky Crispers upečte podle návodu v troubě dozlatova a osolte.
  2. Před podáváním naservírujte dip do misky a posypte ho paprikovými vločkami a oreganem. Nabírat ho můžete přímo upečenými hranolky, jako jedlou lžičkou.

 

Recept připravila blogerka S vášní pro jídlo

 

Foto: www.mccain.cz