Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovná a známá česká food-blogerka S vášní pro jídlo pro vás připravila chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.
Potřebujete:
1 balení hranolek Crispers od McCain
1 pečená paprika naložená v oleji
1 balení sýra feta (cca 200 g)
1 stroužek česneku
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce červeného vinného octa
paprikové vločky a oregano na servírování
sůl
Pusťte se do toho:
- Na dip dejte do mixéru pečenou papriku, na kousky nadrobený sýr feta,
česnek a spolu s olivovým olejem a vinným octem rozmixujte dohladka.
- Hranolky Crispers upečte podle návodu v troubě dozlatova a osolte.
- Před podáváním naservírujte dip do misky a posypte ho paprikovými vločkami a oreganem. Nabírat ho můžete přímo upečenými hranolky, jako jedlou lžičkou.
Recept připravila blogerka S vášní pro jídlo
Foto: www.mccain.cz