Stylové streetfoodové recepty: MASOVÉ KULIČKY S RAJČATOVÝM DIPEM

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovná a známá česká food-blogerka Markéta v troubě pro vás připravila chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

Potřebujete:

1 balení hranolků McCain Crispers

600 g mletého vepřového masa

1 vejce

1 malá cibule

nasekané bylinky

hrst strouhanky

sůl

pepř

4 rajčata (čerstvé anebo v plechovce)

1 stroužek česneku

1 lžička třtinového cukru

hrst zelených bylinek

1 chilli paprička

 

Pusťte se do toho:

  1. Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulkou, nasekanými bylinkami, solí, pepřem, vejcem, podle potřeby přidáme trochu strouhanky a vytvarujeme kuličky ve velikosti pingpongového míčku.
  2. Opečeme na pánvi do zlatova ze všech stran, potom necháme dopéct v troubě přibližně 10 minut na 180 °C.
  3. Hranolky McCain Crispers upečeme v troubě podle návodu na obalu.
  4. Dip připravíme z konzervovaných rajčat či čerstvých spařených a oloupaných rajčat. Do mixéru vložíme rajčata, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, lžičku cukru, sůl, koření a rozmixujeme dohladka. Dle chuti můžeme přidat i kousek chilli papričky.
  5. Masové kuličky podáváme spolu s rajčatovým dipem a streetfoodovými hranolkami McCain Crispers.

 

Recept připravila blogerka Markéta v troubě

 

Foto: www.mccain.cz