Potřebujete:
Na těsto:
Bábovka bez lepku Labeta (dříve pod označením DIA)
3 vejce
175 ml vody nebo mléka
150 ml oleje
Na krém:
2 smetany ke šlehání
1 zakysaná smetana
1 tvaroh
100 g cukru
2 Ztužovače šlehačky Labeta
ovoce
Pusťte se do toho:
Korpus:
- Směs na bábovku smícháme s vejci, olejem a vodou (či mlékem) a šleháme asi 4 minuty.
- Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 160 °C asi 40 minut (řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou). Propečení odzkoušíme párátkem.
Krém:
- Do téměř vyšlehaných šlehaček s cukrem přidáme 2 ztužovače a vyšleháme dotuha.
- Přidáme zakysanou smetanu a tvaroh a došleháme.
Dokončení dortu:
- Vychladlý korpus rozřízneme na dvě části, prostředek namažeme domácím jahodovým džemem a částí krému.
- Zbytkem krému ozdobíme celý korpus.
- Dort necháme v lednici vychladit.
- Před podáváním zasypeme horní část dortu plátky čerstvých jahod.
Více infa: www.labeta.cz
Labeta – tradiční český výrobce z Polabí
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Foto: Labeta