Šlehačkový dort s jahodami

Potřebujete:

Na těsto: 

Bábovka bez lepku Labeta (dříve pod označením DIA)

3 vejce

175 ml vody nebo mléka

150 ml oleje

 

Na krém:

2 smetany ke šlehání

1 zakysaná smetana

1 tvaroh

100 g cukru

2 Ztužovače šlehačky Labeta

ovoce

 

Pusťte se do toho:

Korpus:

  1. Směs na bábovku smícháme s vejci, olejem a vodou (či mlékem) a šleháme asi 4 minuty.
  2. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 160 °C asi 40 minut (řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou). Propečení odzkoušíme párátkem.

 

Krém:

  1. Do téměř vyšlehaných šlehaček s cukrem přidáme 2 ztužovače a vyšleháme dotuha.
  2. Přidáme zakysanou smetanu a tvaroh a došleháme.

 

Dokončení dortu:

  1. Vychladlý korpus rozřízneme na dvě části, prostředek namažeme domácím jahodovým džemem a částí krému.
  2. Zbytkem krému ozdobíme celý korpus.
  3. Dort necháme v lednici vychladit.
  4. Před podáváním zasypeme horní část dortu plátky čerstvých jahod.

 

 

Více infa: www.labeta.cz

 

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

 

Foto: Labeta