Ať vykouzlíte jakýkoli makový dezert, tak se po něm u vás v kuchyni jen zapráší? Jestliže nechcete opouštět od tradice, rozšiřte svou sbírku makových dezertů o naprosto vynikající slavnostní makovec.
Potřebujete:
1 balení směsi na Makovec zn. Labeta
jakýkoli krém
kandovaná citronová kůra
200 g cukru
100 ml vody
Pusťte se do toho:
1. Makovec upečeme podle návodu na balení.
2. Připravíme si krém, který rádi používáme a který nám chutná.
3. Vychladlý makovec jím potřeme.
4. Kandovanou citronovou kůru spaříme na pět vteřin ve vroucí vodě.
5. Cukr rozpustíme ve vodě a vaříme do zhoustnutí. Vložíme kůru a necháme 24 hodin odležet. Poté cedníkem vyndáme, necháme okapat a na pečicím papíře necháme uležet dalších dvacet čtyři hodin.
Tip:
Makovec
– směs obsahuje 18 % máku
– Balení 500 g
– upečete na plechu, v dortové nebo bábovkové formě
– cena: 59,90 Kč
Více infa: https://www.labeta.cz/makovec-11
Labeta – tradiční český výrobce z Polabí
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Foto: www.labeta.cz