Slavnostní makovec

Ať vykouzlíte jakýkoli makový dezert, tak se po něm u vás v kuchyni jen zapráší? Jestliže nechcete opouštět od tradice, rozšiřte svou sbírku makových dezertů o naprosto vynikající slavnostní makovec.

Makovec

Potřebujete:

1 balení směsi na Makovec zn. Labeta

jakýkoli krém

kandovaná citronová kůra

200 g cukru

100 ml vody

Makovec-KR_500g

Pusťte se do toho:

1. Makovec upečeme podle návodu na balení.

2. Připravíme si krém, který rádi používáme a který nám chutná.

3. Vychladlý makovec jím potřeme.

4. Kandovanou citronovou kůru spaříme na pět vteřin ve vroucí vodě.

5. Cukr rozpustíme ve vodě a vaříme do zhoustnutí. Vložíme kůru a necháme 24 hodin odležet. Poté cedníkem vyndáme, necháme okapat a na pečicím papíře necháme uležet dalších dvacet čtyři hodin.

Tip:

Makovec

– směs obsahuje 18 % máku

– Balení 500 g

– upečete na plechu, v dortové nebo bábovkové formě

– cena: 59,90 Kč

Více infa: https://www.labeta.cz/makovec-11

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

Foto: www.labeta.cz