Sezóna dýně je za dveřmi a brzy bude tato chutná zelenina k dostání za nízký peníz na všech pultech řetězců, na farmářských trzích i v bedýnkách. Využijte tuto sezónu naplno a objevte nové chutě. Ne každý má ale nápad, co z této nasládlé zeleniny uvařit. Ve spolupráci s La Formaggeria Gran Moravia vám proto přinášíme tip inspirativní recept.
Potřebujete:
500 g očištěné dýně
50 g bílé cibule
1 l zeleninového vývaru
sůl, olivový olej
30 g čerstvě nastrouhaného sýru Caciotta pepata
60 g prosciutto crudo vcelku (obojí seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia)
tymián
pár stroužků česneku
1 šalotka
Pusťte se do toho:
- Pokrájejte dýni a cibuli na kostičky, zalijte olivovým olejem a pečte v troubě při 170 stupních asi 16-20 minut.
- Po upečení rozmixujte dohladka.
- Krém smíchejte se zeleninovým vývarem a dochuťte solí.
- Prosciutto crudo nakrájejte na kostičky a nechte marinovat v oleji spolu s tymiánem, česnekem a šalotkou, pak opečte na pánvi.
- Polévku v talíři ozdobte opečenou šunkou a nastrouhaným sýrem caciotta pepata.
Více infa: www.laformaggeria.cz
Foto: www.laformaggeria.cz