Doba přípravy: 15 minut
Teplota: přímý vysoký žár 230-290 °C
Připravte si:
750 g mletého hovězího masa
20 g zeleného pepře
20 g čerstvého tymiánu, nasekaného
6 ml worcestrové omáčky
15 g francouzské hořčice
mořskou sůl
čerstvě namletý pepř
6 housek na hamburger
100 g listů rukoly
1 cibuli, nakrájenou na plátky
3 rajčata, nakrájená na plátky
kečup, majonézu, dip nebo prostě to, co máte rádi
Pusťte se do toho:
1. Ve velké míse smíchejte ingredience na burgery a vše dobře promíchejte.
2. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte mikrotenovou fólií a uložte do lednice.
3. Připravte gril na přímé grilování. Burgery grilujte 3-5 minut z každé strany.
4. Housky rozkrojte a dejte na gril. Bude jim stačit půl až jedna minuta.
5. Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, na něj burger, cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopte druhou půlkou housky.
Foto: TV Prima
Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…
TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…
Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…
Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…
Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…
Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…