Naložte si pikantní pochutiny k masu – Sladkokyselé nakládané houby

Chuť grilovaného masa perfektně podtrhne vychucená zeleninová čalamáda, kořeněné okurky nebo štiplavé čatní. Vyzkoušejte s námi nové recepty na pikantní pochutiny do skleničky a překvapte novými chutěmi své přátele.

Potřebujete:

3 dcl vody

2 dcl octa

10 g cukru

10 g soli

4 kuličky nového koření

4 kuličky pepře

3 bobkové listy

trocha tymiánu

7 g hořčičného semínka Labeta

houby

cibule

 

Pusťte se do toho:

 

  1. Vodu, ocet, cukr, sůl, všechno koření a hořčičné semínko smícháme, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Uvařený nálev necháme vychladnout.
  2. Přichystané houby 5 minut povaříme v osolené vodě, přecedíme a necháme také vychladnout.
  3. Na dno zavařovací sklenice dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, vychladlé houby a zalijeme nálevem.
  4. Sterilujeme při 100 °C asi 30 minut.

 

Foto: Labeta