Chuť grilovaného masa perfektně podtrhne vychucená zeleninová čalamáda, kořeněné okurky nebo štiplavé čatní. Vyzkoušejte s námi nové recepty na pikantní pochutiny do skleničky a překvapte novými chutěmi své přátele.
Potřebujete:
3 dcl vody
2 dcl octa
10 g cukru
10 g soli
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
3 bobkové listy
trocha tymiánu
7 g hořčičného semínka Labeta
houby
cibule
Pusťte se do toho:
- Vodu, ocet, cukr, sůl, všechno koření a hořčičné semínko smícháme, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Uvařený nálev necháme vychladnout.
- Přichystané houby 5 minut povaříme v osolené vodě, přecedíme a necháme také vychladnout.
- Na dno zavařovací sklenice dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, vychladlé houby a zalijeme nálevem.
- Sterilujeme při 100 °C asi 30 minut.
Foto: Labeta