Mrkvový velikonoční králíček bez lepku

Vyzkoušejte naše nové bezlepkové velikonoční recepty.

Potřebujete:

200 g mrkve

1 lžička Vanilinového cukru Labeta

2 vejce

100 ml oleje

80 g mandlí nebo mandlové mouky

lžička sody

lžička Prášku do pečiva Labeta

100 g cukru

140 g Univerzální bezlepkové směsi Labeta

300 ml smetany ke šlehání

Ztužovač šlehačky Labeta

kokos na ozdobení

 

Pusťte se do toho:

  1. Mrkev nastrouháme a mandle nadrtíme na mouku (nebo odvážíme mandlovou mouku).
  2. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilinovým cukrem. Postupně přidáme olej a nastrouhanou mrkev.
  3. V jiné míse smícháme mandlovou mouku, sodu, prášek do pečiva a Univerzální bezlepkovou směs. Sypkou směs potom pomalu zašleháme do tekuté.
  4. Těsto nalejeme do olejem vymazané formy olejem a pečeme na 180 °C, cca 30 minut.
  5. Až nám korpus po upečení úplně vychladne, vyšleháme šlehačku se ztužovačem.
  6. Korpus přepůlíme na půl (aby vznikly 2 půlkruhy), položíme na sebe a vyřízneme z něj malou hlavičku a tělíčko (stačí jen trochu seříznout vrchní část).
  7. Obě půlky pak spojíme šlehačkou a zbylou potřeme i všude na povrchu.
  8. Můžeme dozdobit kokosem a oušky z papíru.

 

 

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

 

Foto: Labeta