Vyzkoušejte naše nové bezlepkové velikonoční recepty.
Potřebujete:
200 g mrkve
1 lžička Vanilinového cukru Labeta
2 vejce
100 ml oleje
80 g mandlí nebo mandlové mouky
lžička sody
lžička Prášku do pečiva Labeta
100 g cukru
140 g Univerzální bezlepkové směsi Labeta
300 ml smetany ke šlehání
Ztužovač šlehačky Labeta
kokos na ozdobení
Pusťte se do toho:
- Mrkev nastrouháme a mandle nadrtíme na mouku (nebo odvážíme mandlovou mouku).
- Vejce vyšleháme s cukrem a vanilinovým cukrem. Postupně přidáme olej a nastrouhanou mrkev.
- V jiné míse smícháme mandlovou mouku, sodu, prášek do pečiva a Univerzální bezlepkovou směs. Sypkou směs potom pomalu zašleháme do tekuté.
- Těsto nalejeme do olejem vymazané formy olejem a pečeme na 180 °C, cca 30 minut.
- Až nám korpus po upečení úplně vychladne, vyšleháme šlehačku se ztužovačem.
- Korpus přepůlíme na půl (aby vznikly 2 půlkruhy), položíme na sebe a vyřízneme z něj malou hlavičku a tělíčko (stačí jen trochu seříznout vrchní část).
- Obě půlky pak spojíme šlehačkou a zbylou potřeme i všude na povrchu.
- Můžeme dozdobit kokosem a oušky z papíru.
Labeta – tradiční český výrobce z Polabí
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Foto: Labeta