Potřebujete (pro 4-5 osob):
700 g mrkve
1 snítka řapíkatého celeru
½ cibule
1,5 l zeleninového vývaru
extra panenský olivový olej z La Formaggeria Gran Moravia
sůl
pepř
tymián
Na fondue:
75 g smetany z La Formaggeria Gran Moravia
130 g sýru Taleggio z La Formaggeria Gran Moravia
Pusťte se do toho:
Krém:
- Na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli a řapíkatý celer, pak přidejte mrkev nakrájenou na malé kousky a nechte chvíli ovonět.
- Přidejte tymián a zeleninový vývar, osolte a opepřete. Vařte asi 30 minut a poté tyčovým mixérem rozmixujte v krém.
- Pokud je krém příliš hustý, nařeďte dalším vývarem.
Fondue:
- Sýr Taleggio nakrájejte na kostičky a rozpusťte ho ve smetaně zahřívané na nízkou teplotu.
- Krém nalijte do talířů a ozdobte ho sýrovým fondue. Podávejte s kostičkami opečeného chleba.
Tip
Vyzkoušejte novou čerstvou smetanu s minimálním obsahem tuku 38 %, která dodá vašim pokrmům ještě krémovější chuť! Najdete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia.
Cena: 39,90 Kč
Foto: La Formaggeria Gran Moravia