Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou

KRŮTÍ PRSA - malá

Potřebujete:
600 g krůtích prsou
450 ml vody
300 g kuskusu
300 g papriky
150 g rajčat
100 g lilku
100 g rukoly
100 ml smetany
80 g cibule
50 g másla
50 g kešu
30 g jarní cibulky
5 g kurkumy
3 g drceného kmínu
3 g mleté sladké papriky
100 g másla
tymián
sůl
pepř

Puste se do toho:
Rozehřejte si troubu na 160 °C. Na pekáč vyložený pečicím papírem položte papriky, lilek a nakrojená rajčata. Pečte cca 25 minut.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Na rozehřátém másle ji nechte zesklovatět. Přisypte červenou papriku. Krátce na mírném plameni zapečte (cca 1–2 minuty). Zalijte vodou nebo vývarem.
Z trouby vyndejte rajčata a vykoupejte je ve studené vodě. Vyřízněte »bubáka« a vhoďte do základu.
Papriky s lilkem vyndejte z trouby. Svlékněte je ze slupky a očistěte od vnitřních semínek a stopky. Vložte do základu. Lilek zbavte stopky, rozkrájejte jej a vhoďte do základu. Směs chvilku povařte a následně rozmixujte na jemný krém. Dochuťte česnekem, solí, pepřem a drceným kmínem. Povařte a nakonec vlijte smetanu.
Krůtí maso nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a posypte lístky tymiánu. Do masa vmasírujte kapku oleje a opečte z obou stran (nedopékejte na 100 %).
Kuskus dejte do větší nádoby, přidejte kurkumu, sůl a kmín. Zalijte horkou vodou a promíchejte a přiklopte.
Nakrájejte papriku, jarní cibulku, nadrťte kešu oříšky, přidejte rukolu, nakonec vhoďte spařený kuskus.
V rozpálené troubě při 160 °C dopečte maso.
Na talíř dejte omáčku, kuskus a nakonec přidejte propečené maso. Servírujte do misky nebo hlubokého talíře a přidejte pražené oříšky s jarní cibulkou.

Foto: www.restauracepodolka.cz