Jahodový džem s rebarborou

Potřebujete:

Želírovací cukr 3:1 Labeta

1080 g jahod

420 g rebarbory

Pusťte se do toho:

  1. Rebarboru oloupeme, opláchneme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme (nebo prolisujeme či rozemeleme) spolu s jahodami. Jak moc rozmixovat? Jen podle vlastního přání – džem by měl obsahovat kousky ovoce, naopak marmeláda by měla být rozmixovaná dohladka.
  2. Ke směsi přidáme želírovací cukr 3:1, a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut.
  3. Džem můžeme ochutit trochou kyseliny citronové (ta zároveň podpoří želírovací proces a džem tak bude tužší).
  4. Mlsné jazýčky mohou džem přisladit cukrem.
  5. Horkým džemem plníme skleničky. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

 

 

Více infa: www.labeta.cz

 

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

 

Foto: Labeta