Potřebujete:
1 kg jahod
40 g chia semínek
500 g cukru
Ovocný pektin Labeta
Pusťte se do toho:
- Jahody pečlivě očistíme a rozmixujeme (nebo rozemeleme či prolisujeme na oblíbenou konzistenci).
- K rozmixovanému ovoci přidáme cukr a ovocný pektin a dobře promícháme. Za stálého míchaní přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut.
- Jakmile směs odstavíme z plotny, vmícháme chia semínka, ihned poté džemem plníme čisté sklenice.
- Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
- Pokud máte kyselejší jahody, použijte cukru více – na kilo jahod lze použít až kilo cukru (podle chuti).
Více infa: www.labeta.cz
Labeta – tradiční český výrobce z Polabí
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Foto: Labeta