Jahodovo-meduňkový džem

Potřebujete:

1 kg jahod

snítka čerstvé meduňky

1000 g cukru

Ovocný pektin Labeta

Pusťte se do toho:

  1. Lístky meduňky omyjeme a nadrobno pokrájíme, stejně tak jahody. Pro džem bez kousků ovoce vše rozmixujeme dohladka.
  2. K pokrájené či rozmixované směsi přidáme cukr a ovocný pektin a důkladně promícháme. Za stálého míchaní přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut.
  3. Ihned po odstavení z plotny plníme džemem čisté sklenice. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
  4. Skladujeme na suchém, tmavém a chladném místě.

 

Náš tip:

Čím více meduňky přidáte, tím výrazněji džem dochutí, buďte odvážní a experimentujte!

 

 

Více infa: www.labeta.cz

 

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

 

Foto: Labeta