Potřebujete:
1 kg jahod
snítka čerstvé meduňky
1000 g cukru
Ovocný pektin Labeta
Pusťte se do toho:
- Lístky meduňky omyjeme a nadrobno pokrájíme, stejně tak jahody. Pro džem bez kousků ovoce vše rozmixujeme dohladka.
- K pokrájené či rozmixované směsi přidáme cukr a ovocný pektin a důkladně promícháme. Za stálého míchaní přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut.
- Ihned po odstavení z plotny plníme džemem čisté sklenice. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
- Skladujeme na suchém, tmavém a chladném místě.
Náš tip:
Čím více meduňky přidáte, tím výrazněji džem dochutí, buďte odvážní a experimentujte!
Více infa: www.labeta.cz
Labeta – tradiční český výrobce z Polabí
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Foto: Labeta