Léto je pro grilování jako stvořené a už dávno se jeho arzenál možností a chutí neopírá pouze o vepřové steaky. Žitný chléb, krevety, chobotnice či hovězí – to jsou hlavní ingredience nových receptů na grilování, s nimiž přichází šéfkuchař pražského Wine Foodu Luca Caravaggi. Díky těmto delikatesám se můžete přenést na italskou riviéru, aniž byste opustili pohodlí svého domova. Zároveň s nimi poznáte neotřelé kombinace pečiva, zeleniny, bylinek, plodů moře i tradičního masa.
Podlehli jste chuti plodů moře? Vyzkouštejte grilované krevety a chobotnice.
Grilované krevety a pancetta s rukolou a růžovým grepem
Ingredience pro 4 osoby
krevety L1 12 ks / 600 g
růžový grep 2 ks / 250 g
rukola 125 g
pancetta 12 plátků / 80 g
olej 25 ml
sůl dle potřeby
pepř dle potřeby
balzamikový ocet dle potřeby
Pusťte se do toho:
Krevety oloupejte, zbavte vnitřností a takto očištěné je zabalte do plátku pancetty. Krátce je ogrilujte (max. 5 minut).
Mezitím si připravte lůžko z rukoly a oloupaného grepu a dochuťte jej solí, pepřem, olejem a balzamikovým octem.
Navrh položte ogrilované krevety a podávejte.
K plodům moře zkuste víno: Falanghina Beneventano IGP, Viticoltori De Concilis
Zítra: Grilovaná chobotnice s paprikami, citronovým tymiánem a praženými mandlemi
Foto: Wine Food
Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…
TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…
Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…
Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…
Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…
Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…