Potřebujete:
0,5 kg jahod
0,5 kg vypeckovaných třešní
1 balení JamFix 1:1 Labeta
Kyselina citronová Labeta (množství podle chuti)
šťáva z půlky citronu
800 g cukru
Pusťte se do toho:
- Ovoce rozmělníme tyčovým mixérem. Přidáme šťávu z citronu, která dodá aroma a na konec balíček JamFixu smíchaný s cukrem.
- Povaříme alespoň 5 minut a průběžně sbíráme pěnu. Nezapomeneme ochutnat, a dochutit kyselinou citronovou. Pro jistotu provedeme test – kapku džemu dáme na talířek a pokud nestéká, konzistence je ideální.
- Pokud je džem stále moc tekutý, přidáme ještě trochu JamFixu, který musí být smíchaný s cukrem – předejdeme tak hrudkování a opět krátce povaříme.
- Hotový džem plníme horký do čistých a vypařených sklenic a otáčíme dnem vzhůru.
Více infa: www.labeta.cz
Labeta – tradiční český výrobce z Polabí
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Foto: Labeta