Džem z jahod a třešní

Potřebujete:

0,5 kg jahod

0,5 kg vypeckovaných třešní

1 balení JamFix 1:1 Labeta

Kyselina citronová Labeta (množství podle chuti)

šťáva z půlky citronu

800 g cukru

Pusťte se do toho:

  1. Ovoce rozmělníme tyčovým mixérem. Přidáme šťávu z citronu, která dodá aroma a na konec balíček JamFixu smíchaný s cukrem.
  2. Povaříme alespoň 5 minut a průběžně sbíráme pěnu. Nezapomeneme ochutnat, a dochutit kyselinou citronovou. Pro jistotu provedeme test – kapku džemu dáme na talířek a pokud nestéká, konzistence je ideální.
  3. Pokud je džem stále moc tekutý, přidáme ještě trochu JamFixu, který musí být smíchaný s cukrem – předejdeme tak hrudkování a opět krátce povaříme.
  4. Hotový džem plníme horký do čistých a vypařených sklenic a otáčíme dnem vzhůru.

 

 

Více infa: www.labeta.cz

 

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

 

Foto: Labeta