Už rostou! A my vám nabízíme výborný italský recept z hub, který vám pomůže zatočit s košíkem plným hub.
Potřebujete:
Suroviny (pro 4–6 osob):
400 g starého chleba
1 litr vývaru
200 g hub dle vlastního výběru
sýr Asiago stravecchio v množství dle chuti z La Formaggeria Gran Moravia
extra panenský olivový olej
máslo
sůl
Pusťte se do toho:
1. Nejprve dejte vařit vývar se třemi lžícemi olivového oleje. Jak začne vývar vřít, přidejte starý chleba nakrájený na kousky a míchejte, až vznikne jednolitá směs.
2. Tu nechte za častého míchání vařit další asi půl hodinu.
3. Mezitím očistěte houby, nakrájejte je na plátky a orestujte na pánvi na troše oleje, osolte a opepřete.
4. Polovinu chlebového vývaru pak nalijte do zapékací mísy, přidejte houby a Asiago nastrouhané na hoblinky a zalijte zbylou polovinou vývaru.
5. Navrch opět nasypte hoblinky sýru Asiago. Přidejte několik oříšků másla a dejte na chvíli gratinovat do trouby při 200°.
6. Servírujte ozdobené pár kousky hub a trochou sýra.
Foto: Gran Moravia
Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…
TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…
Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…
Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…
Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…
Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…