Bezlepkový Beránek

Vyzkoušejte naše nové bezlepkové velikonoční recepty. Tento Beránek svou chutí připomíná klasické piškotové těsto. Je úžasně vláčný, kyprý a lehounký zároveň. Tento recept je od klasického naprosto k nerozeznání. Pokud budete chtít, můžete si pohrát s polevou či mramorováním uvnitř Beránka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potřebujete:

3 celá šťastná vajíčka

1 lžička vanilkového extraktu

½ hrnku (nebo 200 g) cukru třtinového (může být i kokosový či xylitol)

250 g polotučného tvarohu

1 Kypřící prášek bez lepku Labeta

špetka soli

200 g Univerzální bezlepkové směsi Labeta

100 g mandlové mouky (rozemleté mandle či jiné ořechy)

100 ml mléka

 

Pusťte se do toho:

  1. Celá vejce našleháme do pěny s vanilkovým extraktem a cukrem. Čím více našleháte vajíčka s cukrem, tím bude mít beránek nadýchanou piškotovou konzistenci.
  2. Poté do pěny přidáme tvaroh, který opět zašleháme. Do směsi postupně přidáme mléko a ostatní suroviny a vymícháme krásné těsto.
  3. Těsto nalijeme do předem máslem vymazané formy a vysypané mandlovou moukou, aby beránek šel snadno vyklopit (použít lze i strouhaný kokos).
  4. Pečeme v předem předehřáté troubě na 160 ° cca 50 až 60 minut. Doporučujeme péct delší dobu na méně stupňů, aby se beránek krásně a rovnoměrně propekl.
  5. Nejdříve zkusíme špejlovým testem, zda je beránek propečený a poté ho necháme 5 minut stát ještě ve formě, než ho vyklopíme.
  6. Po vyklopení už jen vydržet do úplného zchladnutí a můžete ozdobit jak moučkovým cukrem a mašličkou, nebo klidně rozpuštěnou čokoládou ve smetaně.

 

 

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

 

Foto: Labeta