Vyzkoušejte naše nové bezlepkové velikonoční recepty. Tento Beránek svou chutí připomíná klasické piškotové těsto. Je úžasně vláčný, kyprý a lehounký zároveň. Tento recept je od klasického naprosto k nerozeznání. Pokud budete chtít, můžete si pohrát s polevou či mramorováním uvnitř Beránka.
Potřebujete:
3 celá šťastná vajíčka
1 lžička vanilkového extraktu
½ hrnku (nebo 200 g) cukru třtinového (může být i kokosový či xylitol)
250 g polotučného tvarohu
1 Kypřící prášek bez lepku Labeta
špetka soli
200 g Univerzální bezlepkové směsi Labeta
100 g mandlové mouky (rozemleté mandle či jiné ořechy)
100 ml mléka
Pusťte se do toho:
- Celá vejce našleháme do pěny s vanilkovým extraktem a cukrem. Čím více našleháte vajíčka s cukrem, tím bude mít beránek nadýchanou piškotovou konzistenci.
- Poté do pěny přidáme tvaroh, který opět zašleháme. Do směsi postupně přidáme mléko a ostatní suroviny a vymícháme krásné těsto.
- Těsto nalijeme do předem máslem vymazané formy a vysypané mandlovou moukou, aby beránek šel snadno vyklopit (použít lze i strouhaný kokos).
- Pečeme v předem předehřáté troubě na 160 ° cca 50 až 60 minut. Doporučujeme péct delší dobu na méně stupňů, aby se beránek krásně a rovnoměrně propekl.
- Nejdříve zkusíme špejlovým testem, zda je beránek propečený a poté ho necháme 5 minut stát ještě ve formě, než ho vyklopíme.
- Po vyklopení už jen vydržet do úplného zchladnutí a můžete ozdobit jak moučkovým cukrem a mašličkou, nebo klidně rozpuštěnou čokoládou ve smetaně.
Labeta – tradiční český výrobce z Polabí
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Foto: Labeta