Prázdninový tip: Zážitkové ubytování v kotláku

„Vigvam, konečná stanice, prosíme, uložte se!“ tak by mohla znít výzva určená všem milovníkům prázdninových dobrodružství a nevšedních zážitků, o něž není ve víceúčelovém areálu v Němčicích u Kolína nouze. Nově tu nabízejí zážitkové ubytování v jednolůžkových a dvoulůžkových kupé nočních vagonů, které před lety zdolávaly vzdálenost Praha–Minsk–Katowice–Moskva.


Plně funkční »kotláky« už dnes na trati dlouhé více než dva tisíce kilometrů nejezdí, svému účelu ale sloužit nepřestaly. Jen místo cestujících v nich přespávají návštěvníci Vigvamu.
Pohodlně si ustlat ve vlaku a ráno se vzbudit uprostřed pastvin, kde se tyčí nejvyšší vigvam na světě, pasou koně a do stinných zákoutí schovávají želvy. To není sen, ale realita, kterou můžete prožít v Němčicích u Kolína. Víceúčelový areál Vigvam je ideálním místem pro rodinnou dovolenou i romantický víkend ve dvou. Pobyt si lze zpestřit nejen netradičním noclehem v lůžkových vozech, jež jsou, na rozdíl od nově vybudovaného sociálního zařízení, které k nim přísluší, původní, ale řadou dalších zážitků.


Vyhrají si malí i velcí. Zatímco děti nadchne dětská minizoo, pirátské hřiště a želví výběh, dospělé zabaví kulečník, stolní fotbálek nebo šachy. Ti, které omrzí pobyt v areálu, mohou vyrazit na projížďky v kočáře taženém dvojspřežím či čtyřspřežím, na výlet ve speciálním piknik wagonu nebo na některou z cyklostezek. Milovníci čtyřstopých vozidel a luxusu zase zajásají nad projížďkou v Hummer limuzíně vybavené koženými sedačkami, barem, laserovými efekty, pěti obrazovkami a DVD přehrávačem s kvalitním ozvučením. A na své si ve Vigvamu přijdou i příznivci rybolovu a rybích specialit. V tamním rybníčku si mohou ulovit vlastního pstruha duhového a nechat si ho připravit šéfkuchařem Petrem Kyselou. Ten má za sebou letité zkušenosti v předních pražských restauracích Ambiente a Pizza Coloseum, dva roky se také vařečkou oháněl v Itálii.


Ideální útočiště pro zakončení prázdninových dní skýtá vinný sklípek a vinotéka s pravidelnými řízenými degustacemi pod vedením sommeliéra a nabídkou těch nejlepších vín od tuzemských i zahraničních vinařů.

Foto: www.vigvam.cz

Denisa Dvořáková

Recent Posts

Knižní bestseller Má dcera Iveta o Bartošové je opět v prodeji

Iveta Bartošová byla fenomén. Její životní příběh by vydal na pořádně tlustý román, který by…

3 týdny ago

Gerhard Klügl – Aura chirurgie

Zážitky z terapií, úvahy autora, jeho vlastní cesta, souvislosti a práce, kterou s chirurgickými nástroji vykonává v auře…

1 měsícem ago

Alana Fairchild – Karty bohyně Kálí

Velmi mnoho karet je ve stylu odnímání toho, co nám již neslouží, o zpracovávání strachu…

1 měsícem ago

Album Ve jménu lásky Ivety Bartošové po čtvrt století opět v prodeji

Iveta Bartošová patřila k nejoblíbenějším českým popovým zpěvačkám konce 20. a začátku 21. století. Získala…

1 měsícem ago

Vít Vencl – Pohřbeni zaživa

„Je tady někdo, kdo si objednal návštěvu krypty?“ Rozhlasový horor scenáristy a režiséra Víta Vencla…

2 měsíci ago

Po Extraktorech míří k zahraničním divákům také Zlatá labuť

Výpravný romantický seriál odehrávající se na pozadí událostí roku 1939 se dostal do portfolia významného…

2 měsíci ago