Categories: CelebrityTelevize

Zdeněk Pohlreich: Jsou dny, kdy je lepší v restauraci rybu přeskočit, protože naposledy se loví v pátek

Milovníkem vaření je šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který se již 7. února vrací na televizní obrazovky Primy s novou show Superšéf – 24 hodin do pekla a zpět. „Tohle se nedalo odmítnout,“ říká s úsměvem. „Je to skvělej nápad. Připadám si jako ti staří boxeři, co si říkají, mám ještě na ten jeden zápas, ten si ještě dám a pak uvidíme.“

Nový pořad, v němž si vezme maskovaný Pohlreich do parády během pouhých 24 hodin nějakou restauraci, je podle něj daleko svižnější než cokoliv předtím. „Za dvacet čtyři hodin se snažíme lidem nalít do hlavy to, co jsme dřív zkoušeli pět dní,“ vysvětluje s tím, že tam přijde v převlečení jako host, nechá je uvařit jejich speciality a následně to celé odstartují. „Já se odmaskuju a začíná těch 24 hodin do pekla a zpátky. Tentokráte to děláme ve větší skupině, jsou tam dva kuchaři, kteří vaří a spousta dalších lidí,“ pochvaluje si velkorysou produkci Zdeněk Pohlreich a také se přidává ke Krausovým pochvalným slovům vůči české gastronomii.

Tady v Praze je v každé díře do baráku nějaká hospoda, je tady strašně tvrdá konkurence,“ domnívá se a dodává, že obzvlášť nerad má dovoz jídel. Na rozdíl od Jana Krause, který tvrdí, že když přijde hladomor, je za dovoz jídla šťastný a pouští se do něj rovnou, z plastu. „Co je to za estetiku?“ ptá se znechuceně šéfkuchař. „Nemám rád, když je jídlo v té krabici a je to jen palivo.“

Jak podle něj na první pohled poznáme, jestli jsme přišli do dobré restaurace? „Předně by tam měli být nějací lidé a pak tam platí víceméně stejná pravidla, jako když přijdete k někomu domů.“ Dále radí, abychom se v restauracích vyhýbali v pondělí a úterý rybám. „Jsou dny, kdy je lepší rybu přeskočit, protože naposledy se loví v pátek. Takže se taky může stát, že pak už je ryba trochu archivní. Je dobré se vyhýbat věcem jako dušená rybí směs, tam to funguje jako fondy v bankách, také se tam nahází všechno.“ Podělí se také o zkušenosti ze svého vlastního podnikání a odhalí krutou pravdu o tom, že smažený sýr vytlačil svíčkovou coby české národní jídlo.

Foto: TV Prima

Denisa Dvořáková

Recent Posts

Nestarnúce hity Mariky Gombitovej vychádzajú na LP a CD reedíciách

Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…

12 hodinami ago

Tajemství Ivety Bartošové odhaleno

TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…

12 hodinami ago

Alana Fairchild – Karty bohyně Kálí na DUBEN

Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…

2 dny ago

Dílo Milana Kundery postupně vychází v audioknižní podobě – nyní Unesený Západ

Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…

6 dny ago

Petr Kolář vydal akustické album Tajný místa

Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…

1 týdnem ago

Jarka Rozsypalová-Vykoupilová – Babské rady ze života

Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…

1 týdnem ago