Voňavým koláčkům neodolali! Vondráčková a Vojtek v pekárně! Víme, co tam dělali

V pražském OC Smíchov se už od brzkých ranních hodin nesla omamná vůně čerstvě napečených koláčů, koblížků, chleba a dalšího pečiva. Vrcholily zde přípravy slavnostního otevření nové v pořadí již 31. prodejny tradiční české pekárny Kabát. Na ní nechyběly ani známé tváře jako Lucie Vondráčková nebo Roman Vojtek.

Pekárna Kabát, která v tomto roce oslaví své 31. výročí, přitom patří k českým národním pokladům. Pečivo se zde už po dekády vyrábí podle tradičních receptur tak, jak je znaly naše babičky a prababičky ze surovin převážně českého původu.

Novou prodejnu přišla podpořit také Lucie Vondráčková, která si i přes svou štíhlou linii, čas od času ráda dopřeje sladkou tečku k snídani. „Můj děda vždycky říkal, že pečivo se dělí na gumové a poctivé. Ke Kabátům si chodím pro tu druhou variantu,“ uvedla během slavnostního otevření zpěvačka, která v nedávné době pokřtila svou novou desku Letokruhy.

Velmi vřelý vztah má k rodinnému dědictví firmy Kabát i herec, moderátor a zpěvák Roman Vojtek: „Kluky Kabáty znám osobně skoro 20 let a protože jejich výrobky bez přehánění celá rodina milujeme, byl jsem dokonce jednou podívat přímo v pekárně, abych se přesvědčil, jak a z čeho své božské pečivo vyrábí,“ říká Roman a dodává: „Milujeme koláče s tvarohem i se všemi ovocnými přísadami, moje žena Petra makovku. Já nedám dopustit na vánočku a vždy máme i plný mrazák… pro případ, že by čerstvé došlo. Ale to jim neříkejte, to oni neradi slyší.“ směje se hvězda seriálu Vyprávěj.

Kmotři nejenže slavnostně otevřeli brány nové pobočky, ale také se zhostili dalšího úkolu – vybrali nejlepší kombinaci chutí pro toto léto. Na pultech pekařství Kabát tak zákazníci nově najdou jejich specialitu, Zahradní koláč z drobenkového těsta s příchutí višně, jahody, maliny, rybízu a tvarohu.

V současné době vede zavedené pekařské království již druhá generace rodiny Kabátů. „Více než třicet let dodáváme mezi své zákazníky nezaměnitelné produkty ruční výroby. Klademe velký důraz na kvalitu nabízených produktů, kterou kontrolujeme formou zpětné vazby od našich zákazníků. V Pekárně Kabát naši pekaři ručně vyrábějí každý jednotlivý kousek pečiva z převážně českých surovin bez chemických přísad a potravinářských náhražek. Jsme rovněž certifikovaní BIO výrobci,“ dodává Richard Kabát, majitel pekárenské sítě Kabát, jež je rozmístěna po celém hlavním městě.

Foto: Pekárna Kabát