Categories: CelebrityTelevize

Podívejte se, jak vaří známí herci!

Několik herců z primáckých seriálů se sešlo v jedné kuchyni a společně vařili. Jak se poprali s krevetami Dana Batulková, Henrieta Hornáčková nebo Petr Lněnička? A jak si při vaření vedli Zdeněk Piškula a Agáta Zimová?


Šestice hereckých tváří se postavila k plotně v restauraci AvantGarde. Kuchyň zcela ovládli herci ze seriálu Všechny moje lásky, které dost pobavila otázka mladého šéfkuchaře, jestli někdo ze skupiny pravidelně vaří. Zvolené menu – šafránové rizoto s krevetami a čokoládový fondant s jahodami – nadchlo i Danu Batulkovou, která hraje v seriálu Svatby v Benátkách novou postavu – dámskou krejčovou Helenu.
„Tato jídla mám ráda, jsou lehká a rychlá. Nedávno jsem vařila podobné rizoto, tohle doma taky zkusím. Na sladkou část menu se těším, na čokoládě občas ujíždím, ale hodně doma i peču. Líbí se mi, když to doma voní. Valentýna absolutně nesnáším, je to svátek, který k nám vtrhnul jako Santa Claus, vadí mi ty načančané obchody a uměle vyvolávaná hysterie. Pro mě je větší svátek 1. máj a tradice líbání se pod rozkvetlou třešní,“ vysvětlila Dana.


Petr Lněnička, který hraje v Cestách domů Adama, se v kuchyni pohybovat umí. „Vařím poměrně hodně a tohle menu určitě doma zkusím. Moc mi chutnalo a nejen proto, že mám rád krevety. Leccos jsem se tu přiučil o jejich přípravě, ale třeba i o správném vaření rýže, to se hodí,“ říkal Petr.
Odbornou instruktáž ohledně přípravy krevet ocenila i jeho seriálová kolegyně Henrieta Hornáčková, která hraje Lucii. „Na rizotu jsem si pochutnala, stejně jako na fondánu, mám totiž hodně ráda sladké. Valentýna slavit nebudu, ale možná si, když budeme mít s manželem oba volný večer, zajdeme na nějakou dobrou večeři s výborným vínem, jako jsme to udělali loni,“ plánovala Henrieta.


Zdeněk Piškula a Agáta Zimová hrají v seriálu Všechny moje lásky potomky Mahuleny Bočanové. Při vaření v kuchyni spíš přihlíželi, maximálně něco zamíchali. „Já bych si na takové menu klidně troufnul, ale rozhodně bych se neodvážil sám ty ingredience nakupovat,“ řekl Zdeněk.
„Proč jsme vybrali právě toto menu? Chtěli jsme připravit něco, co je jednoduché a co může člověk udělat i doma, když bude chtít někoho blízkého překvapit. Rizoto se dá uvařit klidně i v houbové nebo jiné variantě. Krevety jsme zvolili proto, že dvě se dají krásně složit do srdíčka. A příprava fondantu taky není těžká, jen se musí správně vychytat čas pečení. Vaření trvalo déle, protože herci u něj trochu blbli. Překvapilo mě ale, jak byli vstřícní, obzvlášť ´slečna´ Veronika,“ vtipkoval šéfkuchař Patrik Havlíček, který s herci vařil.


„Naše restaurace umožňuje lidem dopřát si díky těmto kurzům zážitek z gastronomie. A dneska byl díky hercům ten zážitek i trochu adrenalinový. Běžně děláme kurzy v našem studiu, ale herce jsme vzali přímo do kuchyně,“ řekl manažer restaurace Karel Šimůnek.

Foto: TV Prima


Marcel Vašák

Recent Posts

Nestarnúce hity Mariky Gombitovej vychádzajú na LP a CD reedíciách

Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…

20 hodinami ago

Tajemství Ivety Bartošové odhaleno

TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…

20 hodinami ago

Alana Fairchild – Karty bohyně Kálí na DUBEN

Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…

3 dny ago

Dílo Milana Kundery postupně vychází v audioknižní podobě – nyní Unesený Západ

Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…

6 dny ago

Petr Kolář vydal akustické album Tajný místa

Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…

1 týdnem ago

Jarka Rozsypalová-Vykoupilová – Babské rady ze života

Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…

1 týdnem ago