Ve čtvrtek 12. října se v Paláci knih Neoluxor, za účasti známých hereckých hvězd, uskutečnil křest nové knihy Ohnivý kuře II, která obsahuje 80 nových originálních receptů ze seriálu.
Kniha navazuje na předešlou knihu receptů Ohnivý kuře a stejně tak nabízí milovníkům oblíbeného seriálu i dobrého jídla to nejlepší, co bylo v seriálu uvařeno. S novináři i čtenáři se na místě setkaly seriálové hvězdy a prozradily, jaké recepty si z Ohnivýho kuřete odnesly a nyní připravují doma. „Viděl jsem v kuchařce červené vepřové, to je typický vietnamský recept, který nesmí chybět v žádné vietnamské domácnosti. Já ho doma vařím rád, a jí se s rýží,“ představil vybraný recept Viet Anh Doan neboli Liu.
To herečka Libuše Švormová sama recepty nezkouší, ale oblíbené jídlo prozradila: „Já chronicky nevařím, u nás do kuchyně ani moc nesmím, můj manžel vaří a chce si tam dát řetízek, abych tam nelezla. Ale na natáčení jsem ochutnala třeba právě ohnivý kuře a to mi moc chutnalo.“ Naopak vyhlášená kuchařka, představitelka Jarky, Eva Čížkovská, vyzkoušela receptů víc a doma je prý souhlasně přijali: „Nestěžují si. Já se snažím recepty střídat a vařit to, o čem vím, že to budou jíst. U nás se dělá všechno, od české klasiky, italských jídel až po thajské kari. Díky Vietovi jsem začala dělat i vietnamské smažené nudle. A naposledy jsem podle receptů z Kuřete marinovala lososa.“
Na jaké recepty se čtenáři v nové knize mohou těšit? Nechybí populární recepty Mika a Buráka, vybrané dobroty z hotelu Grand, sladké dobroty z cukrárny Nebe nebo asijské dobroty, které vaří Liu. Česká kuchyně je v knize zastoupena například recepty na hovězí s rajskou omáčkou, španělským ptáčkem, kulajdou se zastřeným křepelčím vejcem, hovězí loupanou plecí na pivu a cibulí nebo vynikající kančí kýtou s šípkovou omáčkou. Ze specialit asijské kuchyně nechybí tempura ze zeleniny, nem lui, taštičky shu mai či bánh bao a z dezertů zase můžete vyzkoušet upéct české žloutkové věnečky, tarte Tatin nebo Crema catalana.
Foto: TV Prima