Jak se vám líbí Dáda Patrasová jako femme fatale?

Dáda Patrasová má za sebou náročné období. Zlobilo ji zdraví a neustálé propírání v bulváru jí na klidu také nepřidalo. A právě zdravotní problémy byly tím hlavním impulsem k novému životnímu stylu. Dáda před půl rokem změnila své stravovací návyky, zařadila více pohybu a celkově se o sebe začala více starat. To vše pod dohledem dvou profesionálek – os obní trenérky a výživové poradkyně. A opřela se do toho pořádně – za šest měsíců má dole osm kilo. Výsledek jejího snažení zdokumentovala Dádina dvorní fotografka Lenka Hatašová. Série černobílých fotografií představuje Dádu jako femme fatale s francouzským šarmem.

Štíhlejší figura a nově nabité sebevědomí z fotografií přímo čiší. Zároveň jsou důkazem toho, že i po šedesátce může žena vypadat krásně. Černobílé fotografie Dádě dodávají špetku tajemství a podtrhují její ženskost. A jak Dáda dosáhla své vysněné postavy? „Začala jsem zdravě, a hlavně pravidelně jíst přesně podle jídelníčku sestaveného mi na míru. Skončilo tak celodenní hladovění a následné večerní plenění lednice po příchodu z divadla,“ přiznala Patrasová. Zároveň prozradila, že si při hubnutí pomáhá malou berličkou v podobě přírodního doplňku stravy: „Díky němu se netrápím hlady.“ Kromě změny v jídelníčku herečka zařadila i pravidelné cvičení s osobní trenérkou. „Trenérka mi navrhla takové cvičení, které mě baví a zároveň je pro mě vhodné vzhledem k některým mým zdravotním omezením. Cvičíme u mě doma, posilovny totiž nemám zrovna moc v lásce,“ přiznává stále ještě manželka muzikanta Felixe Slováčka.

Mladší muž jako inspirace

Dáda se nijak netají tím, že hnacím motorem k těmto změnám je pro ni její láska, italský přítel Vito. Vito je pro ni oporou nejen jako partner, ale zároveň ji motivuje i svým vlastním příkladem: „Vito má rád kvalitní a zdravé jídlo, sám výborně vaří a denně mi posílá pro inspiraci fotky svých výtvorů. Podporuje mě ale i ve cvičení. Říká, že nyní vypadám mnohem lépe a je pravda, že se teď i mnohem lépe cítím,“ shrnuje Dagmar Slováčková.

Foto: Obezin / Lenka Hatašová