Categories: CelebrityTelevize

Imitátor Jablonský servíruje k vepřovým řízečkům z panenky tvrdý chléb!

Moderátorské VIP Prostřeno pokračuje ve čtvrtek 28. února večer na Prima family. Tentokrát uvaří další dva kolegové z rádia, prvním kuchařem je divákům Prima family dobře známý Pavel Cejnar. Splní Patrikovi Hezuckému, Petrovi Jablonskému a Lucii Šilhánové sen o české večeři? A jaký kuchař je moderátor Petr Jablonský, který uvaří naposled? Které celebrity a politiky »přivede« do šumavské hájenky, kam pozve své hosty na pět chodů?

Pavel Cejnar a jeho »co dům dal«
Moderátor Pavel Cejnar uvaří ve svém novém pražském bytě. I on si splnil sen a má v něm velkou sedačku, odkud prý řídí svoji přítelkyni při vaření. Dnes to ale bude jinak, Pavel musí ve své příjemné kuchyni uvařit a prostřít svým kolegům z rádia sám. „Já myslím, že si Pavel u vaření hodně věří a těšil se na to,“ tvrdí Petr Jablonský, který se zase těší, jak se dobře nadlábne. Je Pavel opravdu šikovný kuchař?


„Připravil jsem si čtyřchodové menu, začneme »Vyrovnanou rozcvičkou«, nakoupil jsem sýry a klobásky, které se musí krásně naaranžovat. Udělám polévku, kterou jsem nazval stylovou, jsou v ní písmenka a s těmi my, moderátoři, pracujeme odjakživa,“ představuje kuchař rozjezd své večeře. Lucie Šilhánová se na polévku moc těší – zatím ji nikdo nevařil. Pod hlavním chodem »Co dům dal« se skrývá bramborová kaše s vlastním receptem: placičkami z nudliček z panenky s pórkem a jarní cibulkou. Dezert »Tátův mls« je také originál – tatínkovo tiramisu s vaječným koňakem. „Podle menu absolutně nikdo nic nepozná,“ směje se Patrik Hezucký, který to minule pojal podobně. Bude rozcvička jen pár kliků?


„O Pavlovi se všeobecně ví, že je opatrný na peníze, on si projde lednici a co tam najde, nějakým způsobem splácá dohromady,“ bojí se Patrik, který zná Pavla jako své boty, hlavního chodu. Je to ale pomluva. Kolegové dostanou dobrou domáckou večeři s bonusem – okurkovým salátem v octovém nálevu. „Chuťově byla polévka vynikající,“ říká Patrik, kterému písmenka zpočátku připomněla základku. „Očekával jsem od Pavla, že to bude neslaný a nemastný, ale výsledek mě velmi mile překvapil. Dereš se vysoko,“ chválí Pavla hecař Patrik. Kuchař je se svým výkonem také spokojen: „Přesvědčil jsem se o tom, že polévka je grunt a nikdy s ní nic nezkazíš, přesně, jak říkala babička.“ „Vybral si velmi jednoduchá jídla, která se mu povedla, a to byl, myslím, cíl,“ říká Lucie, která má v Pavlovi silného soupeře.
„Lucko, pecka, jsi druhá,“ utahuje si ze soutěživé kolegyně Patrik. Večer ale zdaleka nekončí, ještě proběhne zábavné koštování vína s malou soutěží a odměnou pro vítěze. Kdo je stejně dobrý vinař jako hostitel? „Něco mi říká, že se podíváš za hranice,“ myslí si Patrik, když se olizuje nad dezertem. A není sám, komu »Tátův mls« chutná.

Petr Jablonský pozve kolegy na Šumavu
Výlet na Šumavu je příjemná změna. V hájence hoří krb a Petr Jablonský má pro hosty překvapení v podobě domácí udírny, kde najdou spoustu dobrot a možná se i zasmějí u povedeného Petrova čísla. Pavlovi už tečou sliny, jak se třese na tenhle kulinářský výlet na hory. Na změnu prostředí a zajímavý jídelníček se těší i Patrik, který ale předpokládá, že tohle všechno nevařil hostitel sám. Petr si na přípravu pětichodového menu skutečně pozval pomocníka v zástěře. „Zatím jsem ještě nedostal klasický česká jídla,“ pořád doufá Patrik Hezucký v nějakou vydatnou hostinu.
Petrovo jídlo začne »Panenkou s ozdobou«, pokračuje kohoutím vývarem a masem pečeným na jehle. Sladkou tečkou je »Ovocná miska« a slaným vykřičníkem dobrůtky na prkénku z udírny. Pravý kohout se vaří pět hodin na plotně kachlových kamen, v normální troubě se pečou hrušky na dezert. Na jehle skončí několik druhů masa: kanec, krkovice, bůček a plecko proložené domácí klobáskou, slaninou a cibulí. Pro vegetariány to dnes nebude. Patrik si myslí, že vajíčko a hroznové víno bylo k vynikajícím vepřovým řízečkům z panenky už přes čáru a bohužel byl k němu i tvrdý chléb. „Malinko jsem to nestíhal, došlo k pár kolizním situacím, zapomněl jsem na aperitiv, jako hostitel jsem absolutně pohořel,“ počítá nervózní Petr své chyby. „Polévka byla výborná, ale studená, v restauraci bych ji vrátil,“ stěžuje si Pavel Cejnar. Petr Jablonský tedy kmitá pro čerstvý chléb, ještě si chudák pořádně nesedl ani nedojedl jediné jídlo.


Za zábavou s překvapením se musí z chalupy kousek ven. Do udírny dorazili nejen naši moderátoři, ale i Miloš Zeman, Václav Klaus a Karel Schwarzenberg. Hruška s jogurtem, švestkou, zapečená s višňovicí a medem v perníkovém srdci je úžasně servírovaná závěrečná sladká pozornost. „Možná tady zapomenu hlavu, ale rozhodně ne to obrovské perníkové srdce,“ ocení velkolepý dezert Lucie Šilhánová. Stýskat po hostech i hostiteli se jí nebude, vždyť se vidí každý den v práci!

Foto: TV Prima

Kateřina Kalivodová

Recent Posts

Nestarnúce hity Mariky Gombitovej vychádzajú na LP a CD reedíciách

Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…

3 hodinami ago

Tajemství Ivety Bartošové odhaleno

TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…

4 hodinami ago

Alana Fairchild – Karty bohyně Kálí na DUBEN

Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…

2 dny ago

Dílo Milana Kundery postupně vychází v audioknižní podobě – nyní Unesený Západ

Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…

6 dny ago

Petr Kolář vydal akustické album Tajný místa

Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…

1 týdnem ago

Jarka Rozsypalová-Vykoupilová – Babské rady ze života

Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…

1 týdnem ago