Categories: Celebrity

Heidi zavzpomínala na dobrodružné cesty do Beskyd

Konec školního roku se nezadržitelně blíží a s ním letní prázdniny spojené s koupáním, festivaly, dovolenými a hlavně zmrzlinou! Než se ale žáci a studenti rozběhnout za radovánkami, čeká je náročný den s předáváním vysvědčení. Na tohle období zavzpomínali o pár týdnů napřed slavní, kteří donesli do Ovocného světozoru svoje staré vysvědčení a dočkali se tak sladké odměny ve formě zmrzliny zdarma. Jak akce vypadala a kdy se dočká sladkostí zdarma každý, kdo vlastní jakékoliv vysvědčení?

Slavní přišli do Ovocného Světozoru s vysvědčením o pár týdnů dříve, protože na konci školního roku bude na všech pobočkách tradičně plno! Právě v den předávání vysvědčení se bude rozdávat zmrzlina zdarma. Této akce se mohou zúčastnit všichni, kteří ukáží jakékoliv vysvědčení. Ať se jedná o čerstvé absolventy ročníku, nebo milovníky zmrzliny, co mají vysvědčení už mnoho let v šuplíku a na školu vzpomínají maximálně ze zažloutlých fotografií. Na ochutnávku zmrzlin přišla řada VIP osobností, někteří i s dětmi. David Kraus, Heidi, Pavel Šporcl, Bára Kodetová, Vladimír Kratina nebo Kristina Kloubková.

Sladká odměna zdarma je v Ovocném světozoru dlouholetá tradice. „Zmrzlinu za vysvědčení dáváme již pětadvacet let. Každý, kdo přinese vysvědčení, i ti dříve narození, dostane dva kopečky nebo jednu točenou zmrzlinu zdarma. Loni jsme rozdali 14 866 kopečků a 3 281 točených,“ říká spolumajitel Ovocného Světozoru Jiří Hájek s tím, že nejvíc frčí vanilková, jahodová a čokoládová příchuť.

Právě takové příjemné vzpomínky se přítomným na akci vybavily. Celebrity si navíc pod dohledem zkušeného personálu mohly vyzkoušet, jak správně nabrat a natočit zmrzlinu do kornoutku a nakonec se mezi sebou u pultu obsluhovaly jako ostřílení cukráři. Další metou bylo hádání příchutě zmrzliny poslepu, ve které exceloval David Kraus a naopak Vladimír Kratina sice zmrzliny ochutnával jednu za druhou, ale po chuti žádnou nepoznal. Po soutěžích se herci a zpěváci dočkali odměn ve formě výborných dortů.

Pro některé je taková odměna satisfakce za dlouholeté utrpení ve školách vítaná, protože vysvědčení bylo pro mnohé strašákem. Takový David Kraus by ho nejraději zrušil. „Jelikož jsem byl nepřizpůsobivý žák, každé vysvědčení pro mě bylo velmi traumatizující. Nejhorší byly dvojky a trojka z chování,“ vzpomíná. „Byl bych nejraději, kdyby žádné předávání nebylo a třeba škola vyhořela nebo zemětřesní,“ připomíná zpěvák dětské fantazie, které měl snad ohledně destrukce školy snad každý žák. David si dokonce kvůli zmrzlině obstaral narychlo vyrobené vysvědčení a velkou pětkou, kterou bavil všechny přítomné.

Moderátorka Kristina Kloubková naopak přiznává, že byla šprtka a z vysvědčení měla strach, i když se většinou mohla radovat ze samých jedniček. Ale motivace byla jasná. „U nás doma byla taková domluva, že kdo bude mít samé jedničky, ten bude mít celé pečené kuře k obědu. Já jsem ho často dostávala a bratrovi jsem nedala ani kousek,“ říká. Dnes si sama za odměnu dopřává karamelový pohár a po zmrzlině se mohla utlouct i jako malá.

Když byl na 1. máje Svátek práce, tak se šlo do průvodu a po něm se šlo s rodiči na pohár. Takže jsem tento den milovala, protože jsme šli do Ovocného Světozoru na zmrzlinu. Vzpomínám si, že se tam chodilo na banánovo-jahodovou míchanou v kornoutku. Tak tu mám moc ráda,“ vzpomíná Kloubková.

Pro Heidi Janků nebylo vysvědčení nic, kvůli čemu by se vzrušovala. Její maminka byla učitelka a jako malá školačka se těšila, že měli doma tolik bonboniér. „Hned po předání vysvědčení jsme se všichni sbalili a jeli na dva měsíce na chatu do Beskyd. Ta cesta byla dobrodružná, protože jsme jezdili vlakem, autobusem a kus museli pěšky. S báglama na dva měsíce, se psem a spoustou těch bonboniér jsme vypadali jako bezdomovci.“

Co se oblíbenosti týče, tak mezi slavnými jasně vanilková zmrzlina. V závěsu za ní pak pistáciová a čokoládová. Všichni mají na svou první zmrzlinu krásné a nostalgické vzpomínky, které nejlíbezněji shrnul David Kraus. „Pamatuji si na vanilkovou točenou zmrzlinu, ke které jsem dostal kornoutek navíc. Chodil jsem do cukrárny s babičkou a vždycky jsme na chvilku ztichli a jenom lízali a vychutnávali. Mohli jsme se po ní utlouct a dodnes si pamatuji, že se na zmrzlinu stály fronty až na ulici, když bylo letní počasí.“

Foto: Ovocný Světozor

Marcel Vašák

Recent Posts

Nestarnúce hity Mariky Gombitovej vychádzajú na LP a CD reedíciách

Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…

1 dnem ago

Tajemství Ivety Bartošové odhaleno

TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…

1 dnem ago

Alana Fairchild – Karty bohyně Kálí na DUBEN

Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…

3 dny ago

Dílo Milana Kundery postupně vychází v audioknižní podobě – nyní Unesený Západ

Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…

7 dny ago

Petr Kolář vydal akustické album Tajný místa

Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…

1 týdnem ago

Jarka Rozsypalová-Vykoupilová – Babské rady ze života

Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…

1 týdnem ago