Categories: CelebrityKnihy

Chantal Poullain: Tajemství všeho je dělat věci jednoduše a s láskou

Herečka Chantal Poullain, původem z Marseille, a šéfkuchař francouzské gastronomie Vladimír Honzák pokřtili ve francouzské restauraci Brasserie La Gare v Praze knihu Láska, duše a francouzská kuchyně. Americká bestseller J. F. Twymana nyní vydává v češtině nakladatelství Synergie Publishing SE. To se orientuje na publikace o životní inspiraci, sebepoznání a spiritualitě a vydává také knihy pro děti.


Příběh o báječné cestě chutí, vůní a radosti z vynikajícího jídla je herečce blízký. Stejně jako autor knihy J. F. Twyman, i Chantal Poullain musela po krachu zásadního životního vztahu najít nový smysl svojí existence. „Tajemství nejen francouzské kuchyně, ale i všeho životě, je dělat věci jednoduše a s láskou. I když česky moc nečtu, tenhle citát z knihy mohu klidně podepsat i já,“ řekla šarmantní herečka, která do všeho, co dělá, vkládá svoje dobré srdce. I proto dobře vypadá, žije, hraje a samozřejmě i výborně vaří. Jako každá správná Francouzka ví, jak je dobré jídlo důležité: „Jídlo vytváří vztahy a stmeluje lidi, proto je dobré propojit obchodní jednání s obědem nebo večeří, lépe se pak hovoří,“ vysvětlila Chantal savoir vivre.
A aby si včera lidé o voňavé francouzské kuchyni jen nečetli, podávaly se ve francouzské restauraci Brasserie La Gare francouzské speciality, francouzské víno a jiné tamější delikatesy, které hostům připravil šéfkuchař francouzské gastronomie Vladimír Honzák.

Nejlepší kuchařky? Naše maminky a babičky
Proč jsou těmi nejlepší kuchařkami pod sluncem naše maminky a babičky? Proč tělu i mysli prospívá, když jídlo připravujeme a vychutnáváme pomalu, místo abychom je rychle ukuchtili a zhltli? A proč česnek, ale i naše životy chutnají mnohem lépe, když do nich energicky praštíme, než když je zkoušíme opatrně ukrajovat? Na tyto a další otázky kniha Láska, duše a francouzská kuchyně odpovídá.
Autor James F. Twyman ji sepsal na základě skutečného setkání s jedním podivuhodným francouzským kuchařem. Ten mu v kuchyni svého venkovského hotýlku názorně předvedl recept nejen na skvělá jídla, ale i na plný, vyrovnaný život. A také mu vysvětlil, proč tím nejdůležitějším kořením při každém vaření je láska.

James F. Twyman
Láska, duše a francouzská kuchyně
Přeložila Denisa Štrbová
239 stran, cena 234,- Kč

Foto: Synergie Publishing SE

Marcel Vašák

Recent Posts

Nestarnúce hity Mariky Gombitovej vychádzajú na LP a CD reedíciách

Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…

1 dnem ago

Tajemství Ivety Bartošové odhaleno

TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…

1 dnem ago

Alana Fairchild – Karty bohyně Kálí na DUBEN

Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…

3 dny ago

Dílo Milana Kundery postupně vychází v audioknižní podobě – nyní Unesený Západ

Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…

7 dny ago

Petr Kolář vydal akustické album Tajný místa

Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…

1 týdnem ago

Jarka Rozsypalová-Vykoupilová – Babské rady ze života

Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…

1 týdnem ago