Bára Nesvadbová: Nikdy bych nepozřela dršťkovou polévku!

Prima family pokračuje v natáčení dalších dílů pořadu VIP Prostřeno! Tentokrát se u jednoho stolu sešli herečka Jitka Smutná, kterou znají fanoušci seriálu Cesty domů jako Lídu, spisovatelka a novinářka Bára Nesvadbová, herečka Valérie Zawadská a herec Ivan Vyskočil. Jak se jim spolu večeřelo a kdo z nich je nejlepší kuchař, uvidíte na Prima family již dnes večer. A protože dnes bude vařit Bára Nesvadbová, položili jsme jí několik otázek.

 

Kdy jste se naposledy přejedla a čím?
Naposledy jsem se přejedla na narozeninách své dcery Bibiany marcipánovým dortem, protože ho nikdo jiný nechtěl jíst. A mně marcipán s vanilkovým krémem moc chutnal.

Sledujete v televizi pořady o vaření? A na které jiné další pořady se díváte?
V televizi nesleduju skoro nic, ale dívala jsem se ráda na pořad s Emanuelem Ridim S Italem v kuchyni a stejně tak ráda se dívám – když mám čas – na jeho další pořad Léto s Italem. Jinak sleduju jen zprávy.

Už jste byla na dovolené, nebo se na ni teprve chystáte?
Na dovolené jsem už byla. Vyrazily jsme si s Bibčou do Itálie a udělaly si výlet i do Benátek nebo do Verony a moc jsme si to užily.

Které jídlo jste se naučila vařit jako první?
První jídlo, které jsem se naučila připravit, byly lasagne, protože mám ráda těstoviny.

Snědla jste někdy jídlo, o kterém jste si myslela, že byste je nikdy nepozřela?
Nikdy bych nepozřela třeba dršťkovou polévku. Ale kdysi jsem si také myslela, že bych nikdy neochutnala ústřice, dokud mě jednou jeden kamarád nepřesvědčil, ať to zkusím. Tak jsem je ochutnala, ale nemusím je mít. Před víc než deseti lety jsem byla na Srí Lance a tam jsem jedla dost netypických jídel, od chlebových placek po zvláštně připravené krevety. Jediné, na co jsem neměla odvahu, byla žabí stehýnka. Kdysi jsme měli na chalupě žábu Matyldu, bylo by mi to vůči ní blbý.

Jaká myslíte, že jste kuchařka, a co nejraději připravujete?
Jídla, které mně moc chutnají, dokážu dobře připravit. Například cuketový salát s kuskusem nebo houby na různé způsoby. Bohužel se pro ně najde jen velmi úzká cílová skupina strávníků. Ale díky svým partnerům se lepším a už umím připravit i nějaké maso. Ale to mě moc nebaví a moc si to neužívám. Nejraději vařím těstoviny a ráda připravuju i sushi.

Foto: TV Prima

Denisa Dvořáková

Recent Posts

Knižní bestseller Má dcera Iveta o Bartošové je opět v prodeji

Iveta Bartošová byla fenomén. Její životní příběh by vydal na pořádně tlustý román, který by…

3 týdny ago

Gerhard Klügl – Aura chirurgie

Zážitky z terapií, úvahy autora, jeho vlastní cesta, souvislosti a práce, kterou s chirurgickými nástroji vykonává v auře…

1 měsícem ago

Alana Fairchild – Karty bohyně Kálí

Velmi mnoho karet je ve stylu odnímání toho, co nám již neslouží, o zpracovávání strachu…

1 měsícem ago

Album Ve jménu lásky Ivety Bartošové po čtvrt století opět v prodeji

Iveta Bartošová patřila k nejoblíbenějším českým popovým zpěvačkám konce 20. a začátku 21. století. Získala…

2 měsíci ago

Vít Vencl – Pohřbeni zaživa

„Je tady někdo, kdo si objednal návštěvu krypty?“ Rozhlasový horor scenáristy a režiséra Víta Vencla…

2 měsíci ago

Po Extraktorech míří k zahraničním divákům také Zlatá labuť

Výpravný romantický seriál odehrávající se na pozadí událostí roku 1939 se dostal do portfolia významného…

2 měsíci ago