VIP vaří a prostírají s nadsázkou, kvůli zábavě se klidně i znemožní!

Báječnou letní zábavu, celebrity a jejich vaření nabídne divákům Prima family v prázdninovém speciálu VIP Prostřeno, který začíná dnes od 20 hodin. Čtyři známé osobnosti budou každý týden soutěžit o titul nejlepšího hostitele, který vyhraje zájezd. Vaření a legráckám budou patřit všední premiérové večery s výjimkou pátku. Všední ale rozhodně nebudou! Každá celebrita totiž vaří, baví a prostírá dle svých možností a naturelu. Jaké bude složení prvního kvarteta slavných amatérských kuchařů? Zajímavé… Tři éterické sexy krásky a jeden robustní, zemitý a hlučný muž. Na diváky se už těší moderátorka a maminka Eva Decastelo, moderátor, herec a producent Jiří Pomeje, moderátorka, modelka a maminka Agáta Hanychová a moderátorka a modelka Martina Gavriely. „Každopádně bych nebyl rád, kdyby to byly tři ženský a já,“ bojí se přitom konkurence Jirka Pomeje. Jenže budou, milý Jirko…


V pondělí celou show odstartuje Eva Decastelo, která se na Prima family už v pořadu Česko na talíři nedávno dušovala, že spálí i čaj. „Neptejte se mě na žádný jídlo, vařím z posledních sil,“ prohlásí proto v úvodu večeře. Eva si s úklidem ani prostíráním hlavu moc neláme, už tak ji vyčerpal návod na pytlíkových muffinech. Doufá v manželovy rady a recepty a také v moderní přístroje, kterých má plno. Čeho má rovněž přehršel, je zásoba dětských lžiček – zato vidlička a otvírák jí chybí. Čím si otevře Jirka pivo? Zuby? První menu je dost svérázné: Začíná ovocným moučníkem »znouzectnost«, protože Eva je popleta a proházela chody. Pokračuje lososem s koprovým ocasem. Kuchařka se též pere s noži. „Hele, víte co, kdo bude chtít česnek, ať si ho tam dá sám,“ mrskne o linku s palicí česneku, která vzdoruje. Jako největší šťouralka zatím vypadá Martina, která nejí játra, králíka, nesnáší kozí sýr a vepřové. Jenže králíka a vepřové právě Evina masová trikolora obsahuje! Kritická je i Agáta, které se všichni obávají – maminka ji naučila vařit. Zábava bude hodně mokrá, hosté mají v zahradním bazénku ručně ulovit pár ryb a pustit je zpátky do řeky (snad ne mořských). Nad Evinou »znouzectností« to pak vypadá jako o slovenských Velikonocích.


Útlým dietářkám dá v úterý pěkně na frak Jirka Pomeje. Pozve kolegyně pod most, jak se obávají? Ne, do své oblíbené zakouřené hospody (Eva nesnáší kouř), kde se na holky už těší štamgasti. A protože je určitě lepší jedlík než kuchař, má ve zdejší kuchyni zdatného rádce a pomocníka – kuchaře. Soupeřky to vidí kriticky: „Trošku mě naštvalo, když jsem přišla do kuchyně a zjistila, že tam má Jirka na pomoc kuchaře – a ne jednoho,“ stěžuje si Agáta. Je to ale nutnost. Jako správný megaloman a showman si totiž s kapkou zlomyslnosti Jiří naplánoval menu odpovídající potřebám regimentu. Pomíkovo »dietní« menu obsahuje „octovou kyselost, Mendelsonovu pomstu, masitou chrupavku topmodelky a zmrzlou plachtu“. Přeloženo: Po kopci smažáků a hranolků přijde na řadu hora tataráku s topinkami, tlačenka s cibulí, báječné (celé!) pečené vepřové koleno pro každou z dívek a svatební polévka s obřím rakouským játrovým knedlíkem. Vše korunuje vražedná porce smažené zmrzliny. Jak to dámy přežijí? Kupodivu se na pokrmy docela vrhnou! Dokonce odstrčí i alternativní vločky. Pro koho bude ale nakonec večer náročnější? Pro přeplněné žaludky štíhlých strávnic, nebo ulítaného hostitele? Jako kuchař má Pomeje pár krizí, ale snaží se do roztrhání těla. „Já se z toho po…! To jsem chtěl bejt machr před národem,“ ozývá se zoufale z výčepu, kam se chodí zchladit. Samozřejmě při vaření a obsluze stále mluví, křičí, hraje a předvádí se. Jak už to tak Jiří má. Vyhraje zájezd, co měl být původně svatební cestou? Z té už mezitím sešlo… A jaká bude zábava? „Víte, jak si chlap představuje správnou zábavu? Lehnout si a koukat na televizi,“ tvrdí pozorný hostitel a uloží dámy i s nezbytným ovladačem na matrace. „Zábava pro tři matky dobrá,“ vděčně zkonstatuje hyperaktivní Agáta, která však už po minutce spočinutí počne opět všetečně šmejdit po lokále. Jak to bude dál?


Hned na začátku středeční hostiny uvidíme hostitelku Agátu Hanychovou, jak se nechá zkrášlovat pramenem umělých vlasů. Ale to není jediná »berlička«… Protože měl Jirka pomocníky, Agáta si vezme k ruce spolužačku a letitou kamarádku. Stará fintilka a mladá maminka divákům ukážou zrenovovaný dům a představí »nejlepšího chlapa na světě«. Hyperaktivní syn Kryšpín, kterému babička Veronika přezdívá Masox, udělá v deseti měsících první krůčky právě před kamerou. „Umím vařit, aspoň něco určitě,“ říká ve své bílé kuchyni pyšná maminka. „Můj problém je, že neumím solit. Je to pak trochu bez chuti,“ přiznává. A jak uvidíme, i s  kořeněním to není žádná sláva. Soupeři doufají, že po včerejší opulentní žranici dostanou něco lehčího. Agáta si vystačí se třemi chody – a na všechno má lidi. Řezník jí nakrájí masíčko na raclette, protože hlavním chodem bude »uvař si sám«. Co se skrývá pod »uplakanou polévkou«? Cibulačka, kterou hostitelka již týden trénuje, ale protože nechce mít uplakané oči, i krájení svěří kamarádce. Dezert „no a co, tak přibereme“ zatím vypadá na rozvařené ovoce. „To budou buchty,“ těší se ale Eva. Co nakonec soupeři dostanou v Kryšpínových plastových mističkách? Zlepší to rum? Nebo to vytrhne „záchranná bábovka“? Nejenže Agáta neumí ušlehat sníh, ale ještě sadisticky nutí kamarádku, aby ho šlehala ručně! Jaká je hostitelka? „Obecně myslím, že dobrá, protože nikdy nemůžu vyhodit kámoše, který sem přijdou,“ konstatuje s nadsázkou. A rozjíždí havajský večírek s polonahým barmanem a mochitem. Jak uspějí raclette? Hladová Eva hlavní chod neznala, ale je na ni „zdlouhavý“. Jiří vidí konzumaci jako „příjemný obřad“ a Martinu menu zklamalo. Od Agáty čekala víc. Zahradní slavnosti u bazénu nakonec nepřeje počasí – beach party se změní v rain party. Zachrání to stan, ale masožravec Jirka vyhrožuje, že „i kdyby začalo pršet víc, od tohohle žrádla se nehne“. A zábava? Bude mokrá, místo vodního póla si Jiří s děvčaty zahrají spadla lžička do kafíčka.


Čtvrteční finále proběhne v domě u Martiny Gavriely v Chýni. Má co dělat, předchozí večer jí přivezli kuchyňskou linku, takže šla spát až k ránu. Zatím nemá ani varnou desku, musí tedy improvizovat se dvěma půjčenými vařiči. Co plánuje zkušená maminka a kuchařka? Pozve soupeře na »cestu kolem světa«. Jen s dezertem se vrátí domů. „Martina je z Vrchlabí. Že by nám opekla lyže?“ bojí se Eva, která touží po bublanině.

Předkrmy budou lehké. Na cestu »z Tel Avivu do Říma« udělá Martina salát izraelský a italský. Agáta se bojí „splácaniny se spoustou mističek a pizzou“. S druhým předkrmem pomáhá přítel Marcus, který prý Martinu stejně »sbalil na jídlo«. Pochází z Asie, takže umí asijské speciality – čekají nás vietnamské a čínské rolky a omáčky. Co bude hlavní chod? „Už čtyři dny mám chuť na mexickou kuchyni,“ přeje si Jirka Pomeje a konečně se dočká. Zato Agáta mexickou kuchyni nesnáší. Jinak si myslí, že hostitelka bude mít „načančanej stůl, protože máme stejný nádobí“. „Čeká nás očistná kúra,“ raduje se Eva. „My v jižních Čechách máme taky bylinky, ale my je zalejváme fernetem. Králičí strava patří králíkům,“ oponuje naopak Jirka, který to má rád horké a dá si chilli papričku. Z mexického hlavního chodu je nadšen. „Za zábavu bych Martině nafackovala,“ nadává Eva kamarádce za karaoke. „Ví, že mám rozsah dva tóny a nezazpívám ani hoří.“ Tortillami přejedený Jirka se na zábavu sice dovalí pozdě, ale možná nakonec všeobecný ostych prolomí. „Jirka je prostě herec a uhraje to,“ míní Eva. Co když už ale nemůže? Jahodové knedlíky s domácí zmrzlinou byly totiž »poslední kulkou do hlavy«. Kdo nakonec vyhraje zájezd? A když to bude plichta, pojedou výherci spolu? Uvidíte!

[flagallery gid=14 name=“Gallery“ w=550 h=800]

Foto: TV Prima