Prostřeno! – Brno: tvrdý steak a prohýbající se ruský stůl

Dvě hostitelky z moravské metropole a tři Brňáci jako Brno se odhodlali uvařit před televizními kamerami a pozvat si domů úplně cizí lidi. Jak už se tak stává, i když bývá mleté maso v soutěži amatérských kuchařů spíš popelkou, na jihu Moravy se podává s kaší dva dny za sebou. A co čert nechtěl, nejmladší účastník týdne nejí houby. Jsou na jídelníčku hned několikrát, takže bude nejspíš nucen svůj vztah k darům lesa přehodnotit. Jinak zůstane o hladu. Požehnaně bude nepečených moučníků v podobě horkého ovoce. A jaká zábava čeká na soutěžící i diváky? Nenechte si ujít Prostřeno! každý všední den v 18 hodin na Primě.


Pondělí – vinařka Jana (52)
Jana ze Staré Líšně otevře dveře svého domu plného rostlin jako první. Hosty uvítá plněnými žampiony a bílou zelňačkou. Protože chová vodní želvy, její hlavní chod zvaný Veselé želvy vzbuzuje oprávněnou zvědavost. Nápaditá úprava sekané s párkem ale bohužel trochu vyschla. Hostitelka také zapomene na avizované čerstvé bagetky. Přitom je hodně soutěživá. Jak jí zítra zachutná podobná večeře u Mirka?

Úterý – tělocvikář Mirek (46)
Bývalý učitel tělocviku dnes podniká v oblasti ostrahy objektů, ale sportovat nepřestal. Obývá velký byt a rád připravuje hlavně maso. V úterý se rozhodl pro polévku z uzeného a zapečené mleté maso s kaší. Jana má ale pocit, že na ni zbyla jen ta kaše. Dostane přidáno? Zvednou hostům náladu další chody? Například specialita s lákavým jménem Nejslavnější americká babička?

Středa – stavař Pavel (37)
Pavel rekonstruuje byty a hodně fyzicky pracuje. Odpočívá v malinkém bytečku, za rodinou jezdí o víkendech. Teď se k němu musí vejít pět hostů, aby si pochutnali na italských předkrmech, hovězím vývaru, steaku a fazolkách. Pánové se na typicky mužské menu těší, ale hovězí steak je věc zapeklitá.

Čtvrtek – učitelka Irina (47)
Učitelka ruštiny se narodila v den, kdy do vesmíru vyletěla kosmonautka Valentina Těreškovová. Většinu života prožila v Čechách, odkud pochází její otec. Ráda ale vaří ruská jídla maminčiny rodiny. Čtvrteční hosté se mohou těšit na houbovku podle receptu její babičky a pravý šašlik, o němž si většina mylně myslí, že je z mletého masa. Irina kalorie nepočítá a připraví bohatou hostinu se saláty a pečeným moučníkem. Ocení soupeři při závěrečném budování její snahu?

Pátek – programátor Martin (25)
Během týdne snědl Martin asi více hub než za celý svůj krátký život. Jeho útlá postava potvrzuje, že i když rád vaří pro kamarády na objednávku, sám pro sebe to s kuchtěním nepřehání. I ve finále čeká soupeře spíš strohé, jen tříbodové menu, a navíc jsou dva chody z ovoce. Stane se Martinovo hovězí na červeném víně zlatým hřebem brněnského týdne?

Recepty hostitelů najdete hned po odvysílání jednotlivých dílů na stránkách pořadu www.iprima.cz/prostreno. Nebudou chybět ani rady jak být nejlepším hostitelem.

Foto: TV Prima